27 / 04 / 2024

3600 ek göstergede son durum!

 3600 ek göstergede son durum!

3600 ek gösterge Meclis'e gelip gelmediği merak edilen konular arasında yer alıyor. Meclisin bugün açılacak olması nedeniyle gözler ek göstergenin yayınlanacağı tarihe çevrildi...



Memur zamları hesaplanırken ek gösterge tablosunda yazılı rakamlar dikkate alınır ve bu rakamlara göre belirlenir. Polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri için yayımlanması beklenen 3600 ek göstergenin, unvanlar arasındaki dengesizliği gidermek için tüm memurları kapsaması gündemde. Meclisin bugün açılacak olması nedeniyle gözler ek göstergenin yayınlanacağı tarihe çevrildi. Peki, Ekim'de Meclis'e geldi mi? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte 3600 ek göstergede son durum...

A Haber'de yer alan habere göre; Milyonlarca memur 3600 ek gösterge Meclis'e geldi mi? sorusunun cevabını merakla bekliyor.  Memurların aylık maaşları, emeklilerin maaşları ve ikramiyeleri ek göstergelere göre hesaplanıyor. Peki, 3600 ek gösterge son durum nedir? İşte merak edilenler...

 3600 ek göstergede son durum!

3600 EK GÖSTERGE MECLİS'E GELDİ Mİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 2,5 aranın ardandan 1 Ekim Cuma günü saat 14.00'te toplanacak. Ek gösterge önümüzdeki günlerde Meclis'te görüşülmesi bekleniyor.

 3600 ek göstergede son durum!

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

3600 ek gösterge için hazırlanacak taslak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilecek ve yasalaştıktan sonra yürürlüğe girecek.

. Taslağın hangi tarihte Meclis'e geleceği henüz belli değil. 

Hükümetten 3600 ek gösterge ile iligli açıklamalar gelmeye devam ediyor. İşte son açıklamalar:

BAKAN SOYLU'DAN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3600 ek gösterge ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"3600 ek gösterge bizim taahhüdümüzdür. Taahhüdümüzün de sonuna kadar arkasındayız ve gerçekleştireceğiz. Bundan herhangi bir şekilde sarfınazar etmemiz mümkün değildir. Bu sözümüzü de yerine getirmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımız çalışıyorlar."

 3600 ek göstergede son durum!

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ CAHİT ÖZKAN'DAN EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 3600 ek gösterge beklentisine ilişkin bir soruya şöyle yanıt verdi:

"Adaletsizlikleri ortadan kaldırmak ve çalışma hayatındaki barışı tesis etmek en büyük siyasi hedefimiz oldu. Bugüne kadar yaptığımız bu çalışmaları, yeni yasama döneminde de doğru ve evrensel değerlere uygun olarak hayata geçirmeye devam edeceğiz."

 3600 ek göstergede son durum!

BAKAN VEDAT BİLGİN'DEN EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, 3600 ek gösterge ile ilgili yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"3600 ek gösterge meselesini vurgulamıştım. 3600 meselesi Memur-Sen'in katıldığı bir çalışma grubu ile tamamlanacak. O kanun gerektiren bir şey biz çalışmamızı yaptıktan sonra TBMM gereğini yapacak. 3600 ek gösterge meselesi bu sözleşme döneminde tamamlanacak."

 3600 ek göstergede son durum!

EK GÖSTERGE MAAŞ VE İKRAMİYELERİ NASIL ETKİLER?

3600 ek gösterge düzenlemesi ile öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek gösterge ile artması bekleniyor. Halihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da düzenlemeden yararlanacağı öngörülmektedir.

Memurların aylık ücret, aylık ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında kullanılan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli maaşı ve ikramiyenin yüksek olması anlamına gelir. Ek gösterge rakamları unvana, hizmet sınıfına ve derecelere göre farklılık gösterecek.

Düzenleme ile memurların ek gösterge ölçeği yeniden belirlenecek. Bu hem görev ücretine hem de emekli maaşına olumlu yansıyacak. Ayrıca yeni gösterge kamu sektöründe yükselişin önünü açacak. Düzenleme Meclis'ten çıkıp yürürlüğe girdiğinde emeklilikte alınacak ikramiye ve maaşa yüzde 20 zam olarak yansıyacak.

3600 ek göstergede son durum: Hangi tarihte çıkacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den 3600 ek gösterge ve büyüme açıklaması!

3600 ek gösterge konusunda flaş açıklama geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön