18 / 04 / 2024

3600 ek göstergede son durum ne? Kimler 3600 ek göstergeden yararlanabilecek? Kim ne kadar maaş alacak?

3600 ek göstergede son durum ne? Kimler 3600 ek göstergeden yararlanabilecek? Kim ne kadar maaş alacak?

Milyonlarca memur ve emekli bu haberi bekliyor. 3600 ek göstergede ağustos ayı itibarıyla son durum ne? Kimler 3600 ek göstergeden yararlanabilecek? Kim ne kadar maaş alacak? İşte detaylar…



Milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek göstergenin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle birlikte öğretmen, avukat, polis, din görevlisi ve hemşirelerin ek göstergelerinde değişikliğe gidildi. Peki 3600 ek gösterge kimlere verildi, şartları neler, maaşlara nasıl yansıyacak? İşte 3600 ek gösterge ağustos ayı itibarıyla son durum... 

3600 EK GÖSTERGE'DEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Ek göstergede artış yapılması ile ilgili kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunulmasının hemen ardından Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye gidildi. Teklifin, Meclis tatile girmeden yasalaştırılması amaçlanıyor. Teklif ile öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin haricinde teknik hizmetler, emniyet hizmetleri, sağlık hizmetleri avukatlık hizmetleri sınıfında yer alan tüm yükseköğretim mezunlarına 3600 ek gösterge sağlanacak.

Bu şekilde yükseköğretim mezunu ebe ve diğer sağlık hizmeti sınıfında yer alanlar, jeolog, matematikçi, istatistikçi, kimyagerler avukatlar, hukuk müşavirleri, uzman erbaş ve uzman jandarmalar, bekçiler 3600 ek göstergeye dahil olacaklar. Yardımcı hizmetler sınıfında yer alan ek göstergesiz memurlara 600 ek gösterge uygun görülecek. Hiyerarşik yapıyı korumak maksadı ile diğer üst düzey çalışanların ek göstergeleri 600 puana kadar çıkartılacak.

3600 ek göstergede son durum ne? Kimler 3600 ek göstergeden yararlanabilecek? Kim ne kadar maaş alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön