25 / 04 / 2024

3600 ek göstergede beklenen detaylar!

3600 ek göstergede beklenen detaylar!

Milyonlarca vatandaşın beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Yeni düzenlemeyle birlikte 155 bin lira olan ikramiye 190 bine yükselecek.



Emekliliği bekleyen yaklaşık 250 bin öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, idareci hak kaybı yaşamamak için 3600 ek gösterge düzenlemesini beklerken, kamuda gençlere de iş imkanları tanınacak.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hükümet, merakla beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesini Ocak ayında Meclis'e getirmeye hazırlanırken, yaklaşık 250 bin memur emeklilik dilekçesini askıya aldı.

3600 ek göstergede beklenen detaylar!

Emekli maaşı ve ikramiyeyi artıracak olan yeni düzenlemenin yanı sıra yeni gösterge kamuda yükselişin önünü açacak. Emekliliği hak eden 250 bine yakın öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareci haklarını kaybetmemek için 3600 ek göstergenin düzenlenmesini beklerken, kamuda gençlere iş imkanı sağlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ek göstergenin kapsamı ve maliyeti konusunda bakanlık bünyesinde çalıştıklarını söyledi. Bundan sonraki aşamada sendikalarla ortak çalışmalar yapılacak. Konunun bu hafta yapılması beklenen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

Yeni düzenleme kapsamında 2200 altı, 2200 ve 3000 ek gösterge üzerinden hesaplanan ücretlere tabi meslek grupları genişletilecek. Memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Böylece, polis, öğretmen, hemşireler başta olmak üzere kamu çalışanlarının maaşları, emekli ikramiye ve maaşları yükselecek.

Üç yıl süreli yüksekokul bitiren, sınava giren, yeterlilik sınavına göre atanan kamu çalışanlarının göstergesi 3600'e çıkabiliyor. Dört yıl önce yapılan düzenleme ile polis, uzman jandarma, erbaşların göstergesi 3000'e yükseltildi. Mevcut uygulamada emekli ikramiyesi polislerde 3000 diğerlerinde de 2200 ek gösterge üzerinden hesaplanıyor.

3600 ek göstergede beklenen detaylar!

Yapılacak düzenleme ile ek gösterge 2200, 3000'den 3600'e çıkacak. Emeklilik ikramiyesi emeklilik tarihindeki ek göstergeye göre ödeniyor. Geriye dönük ödeme olmadığı için emekliliği hak eden binlerce çalışan daha yüksek ikramiye almak için yeni düzenlemeyi bekliyor. Kamu çalışanlarının üçte birini öğretmenler oluştururken, yasal düzenlemeyi bekleyenlerin ise okulların kapanacağı yaz aylarında dilekçelerini sunmaları bekleniyor.

MEMUR-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge sürecinin tüm kamu görevlilerini kapsaması için çalıştıklarını söyledi. Yalçın, "3600 ek gösterge dört meslek grubu üzerinden ifade edilmiş, biz dedik ki bu doğru değil, evet hakkıdır, fakat tamamına ilişkin bir çerçeve olmalıdır. Çünkü ek gösterge sistematiği merpen basamağı gibi. Birinde oynama yaptığınızda onu da yukarı doğru almanız, sistem kurmanız lazım. Onun için tüm kamuyu kapsamalı. Bir yıl içinde 3600 ek gösterge ve ek göstergeler yetkili konfederasyon ile birlikte tamamlanacak, hayata geçirilecek" diye konuştu.

3600 ek göstergede kritik açıklama! Hepsi bir anda artacak!

Sözleşmeliye müjdeli haber: Kadro geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön