20 / 04 / 2024

3600 ek göstergeli maaş tablosu belli oldu! Hangi memur ve emekli ne kadar alacak?

3600 ek göstergeli maaş tablosu belli oldu! Hangi memur ve emekli ne kadar alacak?

15 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek olan 3600 ek göstergenin tüm detayları belli oldu. Hangi memur ve hangi memur emeklisi ne kadar alacak? İşte detaylar…



Kamuda çalışan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak 2023 yılında hayata geçecek. Düzenleme kapsamı bütününde memurların maaşlarında artış görülecek. Memur emeklilerinin aylıklarında 1.391 liraya kadar yükseliş olacak. En yüksek artış ise ikramiyelerde olacak. 3000 ek göstergeli uzman erbaş, öğretmen, polis, hemşire ve diğer memurlar da bu artıştan faydalanacak.

Memurların emekli maaşlarının ve emekli ikramiyelerinin yükseltilmesine yönelik son zamanların en kapsamlı çalışmalarından birisi olacak olan düzenleme ile 600 puanlık artış yaşanacak.

MAAŞ VE İKRAMİYELER ARTACAK

Düzenlemenin sonucunda bugünkü maaşlar ile emekli aylıklarında 1300-1400 TL artış yaşanacak. Emekli maaşının senenin başında zamlanacağı düşünülürse bu miktar daha da çoğalacak.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; 50 bin liraya kadar memurlarda ikramiye artışının yapılacağı öngörülüyor.

Yansıma katsayısının değişmesi ile maaşlarda da artış yaşanacak. Ama bu artış ikramiye ve emekli maaşı artışı kadar gerçekleşmeyecek. Aralık ayında yapılması öngörülen düzenlemeler ile 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi düşünülüyor. Bu düzenlemeden kamu çalışanları yararlanabilecek.

Göstergelerde 600 puan artış gerçekleşen başlıca meslek grupları arasında; öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri yer almakta. Mevcut emekliler 15 Ocak 2023 gününden itibaren düzenleme kapsamı dahiline girecek. Bu sene emekli olanların bir kısmı da 3600 ek göstergeli ikramiye artışından yararlanabilecek.

Düzenleme ile şimdi çalışan memurların maaşında yaklaşık 100 lira civarında artış yaşanacağı tahmin ediliyor. Asıl artış ise emekli maaşında gerçekleşecek.

3600 ek göstergeli maaş tablosu belli oldu! Hangi memur ve emekli ne kadar alacak?


Geri Dön