26 / 04 / 2024

3.Havalimanı metrosu ne zaman bitecek?

3.Havalimanı metrosu ne zaman bitecek?

İstanbul’da birçok lokasyonun kaderini değiştiren 3.Havalimanı, beraberinde yeni ulaşım yatırımlarını da gündeme getirdi. Peki ya havalimanına ulaşımı kolaylaştıracak metre ne zaman bitecek? İşte cevabı…




3.Havalimanı metrosu ne zaman bitecek?


3.Havalimanı raylı sistem hattı  2019 yılında hizmete açılacak. Halkalı-Arnavutköy-3.Havalimanı sistem hattı 33 kilometre hat üzerinde toplam 8 istasyondan oluşacak. Hat tamamlandığında 33 kilometre hat 33 dakikada geçilecek. Halkalı-3.Havalimanı raylı sistem hattının durakları ise şöyle olacak; 

Halkalı

Marmaray istasyonu gerek Yenikapı’dan aktarma yapıp gelen, gerekse Gebze’den itibaren gelen yolcuların son istasyonu olacak.  Ayrıca Kirazlı-Halkalı metro hattı da burada birleşecektir.


Toplu Konut

Bu istasyon ise tahmini olarak Toki Menekşe ve Toki Fulya arasında kalan yol üzerin de konumlanacak. Bu  şekilde etrafta bulunan sitelerin tamamına yakını yürüyerek buraya ulaşabilecek. 

Tema

Halkalı’ya Avrupa Konutları markasıyla giriş yapan Artaş’ın inşaat çalışmaları devam eden Temapark projesi bu istasyona adını verecek. 

Olimpiyat

Kayaşehir Merkez

Taşoluk

Arnavutköy Merkez

3.Havalimanı

3.Havalimanı metrosu ne zaman bitecek?

Marmaray Halkalı istasyonu ile birleşecek

Halkalı-3.Havalimanı raylı sistem hattı 2016 yılında hizmete açılması planlanan Halkalı istasyonu ile birleşecek. Bu şekilde Marmaray’la gelen yolcular 3.Havalimanı’na rahatlıkla ulaşabilecek. Ayrıca Ankara’dan gelen hızlı tren yolcuları da 3.Havalimanı’na ulaşabilecek.



Gayrettepe havaalanına bağlanacak

Gayrettepe- Kemerburgaz-3.Havalimanı raylı sistem hattı Gayrettepe ile havalimanını birbirine bağlayacak. 32 kilometre hat uzunluğuna sahip olan raylı sistem hattı tamamlandığında 32 kilometre hat 32 dakikada geçilecek. Gayrettepe-Kemerburgaz-3.Havalimanı raylı sistem hattının 5 istasyonu olacak.  Gayrettepe-3.Havalimanı raylı sistem hattının durakları ise şöyle olacak; 

Gayrettepe

Hasdal

Kemerburgaz/Göktürk

Işıklar

3.Havalimanı


Hat şu şekilde hareket edecek

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Kirazlı-Başakşehir metro hattı Halkalı’dan 3.Havalimanı’na gidecek olan raylı sistem ile Kayaşehir’de buluşacak. Buna göre Başakşehir metrosu son istasyondan batıya doğru ikitelli Şehir Hastanesi’ne ilerleyerek Toki Kayaşehir Konutları’na uzatılacak. 3.Havalimanı’na gidecek olan raylı sistem de Halkalı’dan başlayıp Olimpiyatköy Stadı’na ilerleyerek Kayaşehir Konutları’na gelecek. Kayaşehir’de buluşacak 2 hattın birbirine transfer hakkı vermesi bekleniyor. 3.Havalimanı’na gidecek hat Kayaşehir’den sonra Sazlıdere Barajı’nın kuzey kıyılarından ilerleyip Taşoluk ve Arnavutköy’den 3.Havalimanı’na uzanacak. Barajın kıyılarından bir de Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattı geçiyor. 3.köprüden Halkalı’ya gelecek hızlı tren hattı da Başakşehir, Kayaşehir bölgesinde durması için yeni gar yapılacak. Hızlı trenle Ankara’dan gelen yolcular metro ile şehir içine dağıtılacak.



Geri Dön