19 / 03 / 2024

3'üncü Havalimanı arsa satışlarını yüzde 50 artırdı!

3'üncü Havalimanı arsa satışlarını yüzde 50 artırdı!

Emlak piyasasında 3'üncü havaalanı bereketi yaşanıyor. İnşaatın bulunduğu bölgelerde arsa satışları geçen yıla oranla yüzde 40-50 arttı. Projeye yakın bölgelerde bu artış yüzde 100 seviyelerine kadar çıkıyor.



Emlak piyasasında şu sıralar 3'üncü havaalanı bereketi yaşanıyor. İnşaatın bulunduğu bölgelerde arsa satışları geçen yıla oranla yüzde 40-50 arttı. Projeye yakın bölgelerde bu artış yüzde 100 seviyelerine kadar çıkıyor. Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkan Yardımcısı Makbule Yönel Maya'nın verdiği bilgiye göre Baklalı, Boyalık ve Yassıören bölgelerinde 2 yıl önce 60 liraya satılan tarla nitelikli gayrimenkuller için bugün 200 TL talep ediliyor. Maya, Tayakadın ve Arnavutköy'de arsa nitelikli parsellerde ise fiyatların bin 500 lira civarlarında olduğunu belirtti. Maya, Yeniköy mevkiinde yapılaşma hakkı bulunmamasına rağmen tarla vasıflı taşınmazların metrekare satış fiyatlarının 2 yılda 450-500 liradan 700- 800 liraya yükseldiğini söyledi.


2 YIL ÖNCE METREKARESİ 70 LİRAYDI

Durusu Gölü (Eski Terkos Gölü) çevresindeki bölgenin havaalanı projesine bitişik olduğunu, ancak kısmen imar planı bulunmadığını anlatan Maya, bu nedenle gölün kuzey yakasının daha kıymetli olduğunu vurguladı. Sabah'ın haberine göre, Maya şu bilgileri verdi: "İmarda bin 500 metrekare parsel büyüklüğü sınırı var. En küçük parsel alanı bin 500 metrekare olacak şekilde bu parsellere yüzde 18 inşaat emsali ve 3 kat yükseklik hakkı veriliyor. 2 yıl önce metrekare başına 250-300 lira seviyelerinde satış bedeli isteniyordu. Bu bedel 450-550 lira seviyesine ulaştı. Bölgede mevcutta imarsız parsellerin metrekaresi 2 yıl önce 70-100 lira bedelle satılırken, günümüzde fiyatlar 200-250 TL seviyelerine ulaştı."


TAYAKADIN'DA FİYATLAR % 50 ARTTI

Maya, proje alanı içerisinde yer aldığı için Tayakadın bölgesinin planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanacağını ifade ederek, "Bölgede havaalanı projesinin kesinleşmesinden sonra arsa fiyatlarında ciddi artışlar meydana gelse bile yatırım yapma konusunda riskli görülüyor. Bölgedeki imarsız tarla vasıflı taşınmazlar için istenen satış fiyatlarının metrekaresi 2 yıl önce 150-200 lira iken günümüzde 300-400 liraya yükseldi. Fiyatlar geçen yıla oranla yüzde 50 artış gösterdi" diye konuştu.


YENİŞEHİR KARABURUN'DA

3'üncü Havalimanı ve Köprü'nün, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kanal İstanbul projelerinin güzergâhlarının kesiştiği lokasyonda hayata geçirildiğini belirten Maya, İstanbul'a kurulması planlanan iki yeni şehir projesinden birinin Karaburun'da olacağını anlattı. Maya, Kuzey Marmara Otoyolu'nun kısa sürede tamamlanması durumunda ana bağlantı noktaları olan Silivri, Çatalca, Boyalık, Göktürk ile Zekeriyaköy gibi merkezlerin önem kazanacağını ve fiyatlarda yüzde 25-30 oranlarında artışlar görüleceğini söyledi.


Yeni Şafak


Geri Dön