25 / 04 / 2024

arsa satışları ne kadar arttı

arsa satışları ne kadar arttı

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkan Yardımcısı Makbule Yönel Maya, üçüncü havaalanı çevresinde yer alan bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 40-50 seviyelerinde artış yaşandığını belirtti.

3'üncü Havalimanı arsa satışlarını yüzde 50 artırdı!

Emlak piyasasında 3'üncü havaalanı bereketi yaşanıyor. İnşaatın bulunduğu bölgelerde arsa satışları geçen yıla oranla yüzde 40-50 arttı. Projeye yakın bölgelerde bu artış yüzde 100 seviyelerine kadar çıkıyor.

Yatırımcılar dikkat! Ankara ve bir ilde daha 36 arsa satılıyor!

Ankara ve Afyonkarahisar'da yer alan 36 adet arsa satışa çıkarıldı. Yatırımcıların merakla beklenen arsaların satış ihaleleri 27 Şubat ve 29 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Elazığ'da, Belediyeler arsa satışlarına hız verdi. Aralık ayı içinde 13 arsasını ihaleyle satışa sunan Elazığ Belediyesi'nden sonra Yurtbaşı Belediyesi de arsa satışı yapacağını açıkladı. İşte o arsaların fiyatları...

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Kilis'te akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılıyor: Yatırımcılara Kasım fırsatı! 

Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılıyor. Peki Kilis'te yer alana arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

O ilde 25 adet konut imarlı arsa satışa çıkıyor! Arsa alacaklara müjde! 

Lüleburgaz Büyükkarıştıran'da konut imarlı 25 adet arsa satılıyor. Peki Lüleburgaz Büyükkarıştıran'daki arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Arsa ve tarlalara olan talep satışları etkiledi, fiyatlar tavan yaptı!

Endeksa, arsa ve arazi satışlarındaki rekor artışın fiyatlara yansımasını inceledi. Endeksa verilerine göre Türkiye genelinde arsa fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 90,5 seviyesinde gerçekleşti.

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Konut fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar rotayı arsa ve tarlaya çevirdi. Bu kapsamda konut dışı gayrimenkul satışları ocak-temmuz döneminde 942 bin 485 adetle rekor kırdı.

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Türkiye'de arsa ve tarla gibi konut dışı satışlar konut satışlarını geçerek, yüzde 60'a ulaştı. İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa almak isteyen yatırımcıları uyardı.

arsa satışları ne kadar arttı Haberi

arsa satışları ne kadar arttı

Üçüncü havaalanının bölgede gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendiren Maya, İstanbul'da inşa çalışmalarına başlanan üçüncü havaalanı ve birlikte hayata geçirilmesi planlanan yeni şehir projesinin, Avrupa Yakası'ndaki Arnavutköy ilçe sınırları içerisinde yer almasının planlandığını anlattı. Maya, ilçenin Karadeniz kıyısında yer alan ve Yeniköy'den Akpınar'a doğru uzanan taş ocakları mevkiinin havaalanı projesine ev sahipliği yapacağını ifade ederek, Yenişehir proje alanlarının ise havaalanının güneyine doğru uzanmasının planlandığını söyledi. Yer seçiminde bu bölgenin tercih edilmesinin en önemli nedeninin üçüncü boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu olduğunu vurgulayan Maya, Yeniköy'ün bir bölümü, Tayakadın, Baklalı, Boyalık köyleri ve Hadımköy'ün bir bölümünü içerisine yer alan projenin, çevresindeki Karaköy, Durusu gibi bölgelerin de gayrimenkul piyasasını etkilediğini kaydetti. Maya, söz konusu bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 30-40 seviyelerinde...