29 / 03 / 2024

4 yıldır fiyatı değişmedi ama yeni yılda yüzde 200 zamlanacak!

4 yıldır fiyatı değişmedi ama yeni yılda yüzde 200 zamlanacak!

Plastik poşetlerin yeni yıldaki fiyatı için zam teklifi sunuldu. 4 yıldır 25 kuruştan satılan poşetlerin yeni fiyatının 75 kuruş olması talep edildi.



Türk Lirasının değer kaybı ve yükse enflasyon ile birlikte yaşam maliyeti son bir yılda büyük ölçüde arttı. Her kalemde zam görülürken, bugün bu kalemleri taşıdığımız poşetlerden de şoke eden bir haber geldi.

“POŞETİN FİYATI 75 KURUŞ OLSUN”

2019 yılında 25 kuruş ücret karşılığında satılmaya başlanan poşetlerin fiyatının yeniden belirlenmesi talep ediliyor. CNN Türk’ün haberine göre poşet fiyatları için istenen ücret, 75 kuruş olarak açıklandı.

STK’LAR FİYATIN AYNI KALMASINI İSTİYOR

Sivil Toplum Kuruluşları poşet fiyatının aynı kalmasını, market temsilcileri zam yapılmasını istiyor.

Paylaşılan ayrıntılara göre zam talebi, market temsilcileri tarafından yapıldı. Öte yandan Sivil Toplum Kuruluşları fiyatın 25 kuruşta sabit tutulmasını istiyor. Taraflar, senede bir kez yapılan Plastik Poşet Alt Komisyonu’nda karşı karşıya geldi.

YENİ FİYAT ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Komisyonun sunduğu raporu değerlendirerek 2023 yılı için geçerli olacak poşet ücretini belirleyecek. Yeni fiyatın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

POŞETLER ZARARINA SATILACAK

2019’da hayata geçen ücretli poşet uygulamasında 25 kuruşluk ücretin 10 kuruşu, devletin Geri Kazanım Katkı Payı’na (GEKAP) vergi olarak gidiyordu. Ancak devlete giden paranın oranı, her yıl yeniden değerleme oranıyla değişiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön