25 / 04 / 2024

40 yıllık inşaatçı, şimdi Maltepe'de 'iyi şeyler' yapıyor

40 yıllık inşaatçı, şimdi Maltepe'de 'iyi şeyler' yapıyor

İntaş, 40 yıldır 'iyi şeyler pahalı olmak zorunda değildir' ilkesiyle yürüyor



İntaş, 40 yıldır uyguladığı 'iyi şeyler pahalı olmak zorunda değildir' ilkesi için bu sefer rotayı Maltepe'ye çevirdi. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fethi Yılmaz, 2010'da satışa çıkacak bu proje için "Bizim 40 yıldır ayakta durmamızın en önemli nedeni 'iyi şeyler pahalı olmak zorunda değildir'yaklaşımı. Maltepe'ye en iyi projeyi yapacağız. En makul fiyattan satacağız. 350 konutun olacağı proje hem fiyat hem de özellikler açısından son derece cazip olacak. 23 bin metrekare arsa üzerine inşa ettiğimiz proje 40 bin metrekare kullanım alanlı olacak" dedi.

SARI EVLER'DE SATIŞ TANSİYONU YÜKSELDİ

İntaş'ın iddialı olduğu projelerden biri de Sarıgazi'deki Sarı Evler. 720 konutluk Sarı Evler'de ulaşılan satış rakamı 380. Yılmaz, bu sarış grafiği için, "İkinci etabı 3 ay önce, üçüncü etabı ise 1 yıl önce teslim ediyoruz. Erken teslimin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Arsa sahibi olduğumuz için de avantajımız büyük. Satışlardan gelen parayı inşaata yönlendirdik. İşi savsaklamayıp hızlı bitirince satışlar da hızlı oluyor" dedi.

63 bin metrekare üzerinde inşa edilen Sarı Evler Projesi 3 etaptan oluşuyor. 97, 123,169 ve 205 metrekare olmak üzere 2+1, 3+1 ve dubleks 4 farklı konut tipinin olduğu projede fiyatlar 175 bin TL'den başlıyor ve 421 bin TL'ye kadar yükseliyor. Ödeme planlan açısından da avantajlı bir durum var. Yüzde 25 peşin ödeyen 60 ay sıfır faizle, yüzde 40 peşin ödeyen 84 ay sıfır faizle ve yüzde 50 peşin ödeyen 120 ay sıfır faizle Garanti ve Fortisbank'tan kredi kullanabiliyor.

'Teklifler gözümüzü açtı'

Sarı Evler'in yükseldiği arazi, aslında Fethi Yılmaz'ın ailesine ait bir çiftlikti. O sıralarda başka arazilerde konut üretmeye yoğunlaşan Yılmaz, Sarıgazi'deki bu çiftlikte yatırım yapma kararını nasıl aldıklarını ise şöyle anlattı; "Biz ağırlıklı olarak şehir içinde inşaat yaparız. Çamlıca Konakları'nın arazisi bize aitti. Hep merkezi lokasyonlan tercih ettik. Sarıgazi gelişmeye başlayınca arazimizle ilgili teklifler geldi. Teklifler çoğalınca anladık ki burası değerlenmiş. Proje yapılacak düzeye gelmiş. Biz de işi kimseye bırakmadık. Kendimiz yaptık" diyor.

30 yılda değişenleri anlattı

Site kavramı çok değişti ve gelişti.
İnşaat maliyetleri çok arttı. Artışını sürdürüyor. Şimdi temelde dökülen betonla eskiden inşaat biterdi. 1998 Deprem Yönetmeliği'nin etkisiyle, beton standartları yükseldi.
Satış şekli değişti. Eskiden inşaatın altına bir yazıhane açılır, konut satılırdı. Şimdi ise satış ofisleri kuruluyor.
Malzemelerin standartları değişti. Eskiden daha ağır malzemeler kullanılırdı. Şimdi daha hafif ama fonksiyonel malzemeler kullanılıyor.
Konutların alanı küçülüyor. Alım gücü azalıyor.
Tebernüş KİREÇCİ

 


Geri Dön