26 / 04 / 2024

41. Yapı Fuarı kapılarını açtı!

41. Yapı Fuarı kapılarını açtı!

Dünyanın 5 büyük yapı fuarından biri olan 41. Yapı Fuarı açıldı. Fuar, 12 Haziran Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek...



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, dünyanın 5 büyük yapı fuarından biri olan yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri fuarı Turkeybuild İstanbul'un (Yapı Fuarı) açılışında konuşma yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erdoğan, "TurkeyBuild İstanbul, tüm paydaşların buluştuğu, üreticiden müteahhide, mimardan mühendise, öğrenciden ustalara herkesin buluştuğu önemli bir platform... Yurt içi ve yurt dışı katılımcılarla birlikte uluslararası bir özellik de kazanmış vaziyette. Bu coğrafyanın en iyi fuarı olduğunu söyleyebilirim." dedi.

41. Yapı Fuarı kapılarını açtı!

Erdoğan, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 7,4 büyüdüğünü söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti; "Türkiye, geçen yılı 850 milyar dolar ekonomik büyüklükle kapattı. İnşaat sektörü 8,9 büyüdü. İnşaat sektörünün toplam büyüklüğü 146 milyar dolar... Bunun 3’te ikisi, yani yüzde 65’i inşaat malzemelerinden oluşmakta. Dolayısıyla 112 milyar dolarlık bir büyüklükten bahsediyoruz. 95 milyar dolarlık iç pazardan bahsediyoruz. 17,3 milyar dolarlık ihracattan bahsediyoruz. İnşaat malzemeleri ve inşaat, Türkiye’nin lokomotif sektörü olduğunu rakamlarla, günlük hayatımızda da net bir şekilde gösteriyor." 

İnşaat malzemeleri ithalatı 9 milyar dolar 

İnşaat malzemeleri ithalatının 9 milyar dolar olduğunu söyleyen Ferdi Erdoğan, "Bir önceki yıla göre 3,6 civarında bir küçülme yaşadı ama son 5-10 yıldır ihracat gelirimiz iniş çıkış gösterse de ithalat tarafı 9 milyar dolar bandına oturmuş vaziyette. 2018 beklentimiz, tabii ki ihracatta 18 milyar doları geçmek, 19 milyar dolara ulaşmak... İç pazarda ekonominin seçim sonrası tekrar kendi eski dinamiklerine dönmesi şartıyla 100 milyar doları bulabiliriz diye bir beklentimiz var."  dedi.


Geri Dön