18 / 04 / 2024

46 millet bahçesinin maliyeti 1.7 milyar TL oldu!

46 millet bahçesinin maliyeti 1.7 milyar TL oldu!

TOKİ, tamamlanan ve uygulama aşamasında olan 46 millet bahçesinin toplam maliyetinin 1 milyar 688 milyon lira olduğunu, projelendirme aşamasında ise 126 Millet Bahçesi bulunduğunu açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olan millet bahçelerinin maliyeti belirlendi. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tamamlanan ve uygulama aşamasında olan 46 millet bahçesinin toplam maliyetinin 1 milyar 688 milyon TL olduğunu, projelendirme aşamasında ise 126 Millet Bahçesi bulunduğunu belirtti. 

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde, seçim vaatleri arasında millet kıraathaneleri ile birlikte millet bahçeleri de bulunuyordu. Erdoğan, millet bahçelerini “Anneler, alacaksınız çoluğunuzu çocuğunuzu yanınıza, gideceksiniz millet bahçesine, onlarla beraber yuvarlanacaksınız” sözleri ile açıklamıştı. Tamamlanan ve uygulama aşamasında olan millet bahçelerinin maliyeti, CİMER üzerinden yapılan başvuru ile belirlendi.

TOKİ, Millet Bahçelerinin maliyetiyle ilgili 12 Ağustos’ta yapılan başvuruyu, 19 Ağustos’ta cevapladı. Cevapta, “Başvurunun ilgili birimlere iletildiği, ilgili birimlerden cevap gelmesi durumunda gerekli bilgilerin verilebileceği” ifade edildi. 

TOKİ, 2 Eylül’de verdiği ikinci cevapta millet bahçelerinin maliyetini açıkladı. Buna göre, 2 Eylül itibarıyla tamamlanan ve uygulama aşamasında olan toplam 46 millet bahçesinin maliyeti 1 milyar 688 milyon 423 bin 784 TL oldu. 

Toplam maliyeti açıklanan 46 millet bahçesinden 11’ini, tamamlanan millet bahçeleri oluşturdu. Cevapta, tamamlanan 11 millet bahçesinin maliyetinin 280 milyon 266 bin 700 TL olduğu da açıklandı. 35 millet bahçesinin de uygulama aşamasında olduğu ifade edilen cevapta, bu millet bahçelerinin toplam maliyetinin ise 1 milyar 408 milyon 157 bin 84 TL olduğu belirtildi. 

126 millet bahçesinin de projelendirme aşamasında olduğu belirtilirken, yanıtta “Projelendirme aşamasında olan 126 adet Millet Bahçesi’nin maliyeti, işlerin ihale edilmesine takiben belli olacaktır” ifadesine yer verildi. 

‘MİLLET BAHÇESİ MANZARALI’

Diğer yandan, Millet Bahçelerinin yakınındaki alanların değeri artarken, İstanbul ve  Ankara  gibi şehirlerde, “Millet Bahçesi manzaralı” ifadeleri ile büyük inşaatlar yapıldı, rezidanslar ve ofislerin satışı, bu slogan ile gerçekleştirildi.

Murat Kurum'dan 81 ile millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön