25 / 04 / 2024

5. CNR Emlak Fuarı'na kentsel dönüşüm damga vurdu!

5. CNR Emlak Fuarı'na kentsel dönüşüm damga vurdu!

5. CNR Emlak Fuarı dün kapılarını açtı. TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteklediği fuara bu yıl kentsel dönüşüm damga vurdu...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  TOKİ  desteği ile dün kapılarını açan 5. CNR Emlak Fuarı'na eş zamanlı olarak CNR Emlak Zirvesi de yapıldı. 26 Kasım'a kadar devam eden CNR Emlak Fuarı'na kentsel dönüşüm damga vurdu. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu yıl belediyelerin ağırlıklı olarak katıldığı fuara 15 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. 


1-) 5. CNR Emlak Fuarı'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı stand açtı. Bakanlığın standında Şırnak Silopi ve Cizre'de yürütülen kentsel dönüşüm projeleri tanıtıldı. 


2-) Kentsel dönüşümün ön plana çıkarıldığı fuarda Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin dönüşüm sürecini yöneten GOPAŞ, tüm çalışmalarını anlattı. 


3-) Kentsel dönüşümle adından söz ettiren Gaziosmanpaşa, her geçen gün yeni konut projelerine ev sahipli yapıyor. Bölgede hayata geçirilen 2 bin 400 konutluk Ahes Misal İstanbul projesi, fuarda tanıtıldı. Projede fuara özel 60 daire için 60 ay sıfır faiz uygulanıyor. 


4-) We Haliç projesi de fuarda tanıtıldı. Ilgın İnşaat tarafından tanıtımı yapılan proje master plan kapsamında yapılmasıyla dikkat çekiyor.


5-) Mist İnşaat tarafından İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen 500 milyon lira değerindeki Optimist Residence projesi de görücüye çıktı. 


6-) Asrın Konakları Marina projesinin fuar standında katılımcılara sürprizler yapıldı. Projeden villa alana 2017 model 4x4 Renegeate Jeep hediye edileceği açıklandı. 


7-) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Şehircilik Şurası kapanışında kaydettiği ‘yeşillik arıyorsanız mezarlıklarda bulursunuz’ açıklaması fuarda yankı buldu. Fuarda yatay yapılaşma vurgusu yapıldı. 


8-) TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, TOKİ olarak son 10 senede dönüşüm kapsamında yaklaşık 17 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi. 


9-) KONUTDER Başkanı Altan Elmas, sektörün yatırım yapanlara kazandırmaya devam edeceğini söyledi. 


10-) İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, bu yılı dernek olarak kentsel dönüşüm yılı ilan ettiklerini ifade etti. Kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırılması için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.


Geri Dön