18 / 04 / 2024

5 soruda Yunanistan'da ev alımı!

5 soruda Yunanistan'da ev alımı!

Emlak piyasasıyla ilgilenen ve yatırımlarını Türkiye ile sınırlamayanlar ile yurtdışından ev sahibi olmak isteyenler rotayı Yunanistan'a çeviriyor. İşte 5 soruda Yunanistan'da ev alımı prosedürü..



Emlak piyasasıyla ilgilenen ve yatırımlarını Türkiye ile sınırlamayanlar ile yurtdışından ev sahibi olmak isteyenler rotayı Yunanistan'a çeviriyor. Ekonomik kriz dolayısı ile ev fiyatlarının neredeyse 3'te 1'i değerine düşmesi, ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor.


Ancak kimi zaman fırsatın doğru değerlendirilememesi, daha büyük krizlere neden olabiliyor. Bu nedenle Yunanistan'da ev satın almak isteyen Türk vatandaşlarının satın alma sürecinde yasal prosedürleri öğrenmeleri, mümkünse bir danışmanlık firmasından yardım almaları muhtemel olumsuzlukların önüne geçebiliyor.


Peki, Yunanistan'da nasıl ev alınır? Yasal prosedür nedir? Adalardan ev alınabilir mi? İşte aklınıza takılan bazı soruların cevapları..


1. Yunanistan'da nasıl ev alınır?

Yunanistan'da yasal prosedürlere uyulması halinde Türkiye de dahil olmak üzere yabancı ülke vatandaşları ev sahibi olabiliyor.


2. Yunanistan'da tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yunanistan'da tapu sistemi bulunmuyor. Bu nedenle ülkede gayrimenkul alım satım işlemleri bürokrasi ile ilerliyor. Dolayısı ile ev sahibi olmak yaklaşık bir ayı bulabiliyor. Ev alımı sürecince avukat ve notere gidiliyor. Burada gerçekleşen işlemlerin maliyetleri gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden binde 1 oranında hesaplanıyor. 


3. Yunanistan'da adalardan ev alınır mı?

Yunanistan'da yabancı ülke vatandaşları sınır bölgelerinden ev satın alamıyor. Bu nedenle sınır yakınındaki adalardan daire sahibi olunamıyor.


4. Yunanistan'da nereden ev alınır?

Yunanistan'ın sınır bölgesi haricinde istenilen şehirden ev sahibi olunabiliyor. Adalardan ise yine sınıra yakın olmayan adalarda gayrimenkul satın alınabiliyor.


5. Yunanistan'da ev alana oturma izni prosedürü nedir?

Yunanistan’da 250 bin Euro ve üstü değerde bir ev satın alana beş yıllık oturum izni veriliyor. 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön