28 / 03 / 2024

50 yaş altına emeklilik müjdesi! Resmen açıklandı!

50 yaş altına emeklilik müjdesi! Resmen açıklandı!

9 Eylül 1999'dan önce SSK 4a'ya katılanlar için emeklilik koşulları üç aşamada ele alınıyor. Bu kapsamda 50 yaş altına emeklilik müjdesi geldi. Peki, 50 yaşında emekli olmak için hangi şartları taşımanız gerekiyor ve yasalar ne diyor? İşte ayrıntılar...



50 yaşın altında olan vatandaşlar için dikkat çeken emeklilik duyurusu yapıldı. Eski örf ve kanuna göre, belirlenmiş şartlara sahip vatandaşlara ödedikleri ikramiye ve gün sayılarına göre emekliye olma fırsatı tanınıyordu. Bu açıklama sonrasında vatandaşlar ne zaman emekli olacaklarına ilişkin şimdiden hesap yapmaya başladı. 

50 yaş altına emeklilik müjdesi! Resmen açıklandı!

Emeklilik hayalleri kuranların yüzünü güldürecek duyuruda bazı yaş sınırlamaları da açıklandı. 50 yaşın altındaysanız, ödenen ikramiye ve toplam çalışma saatleri, 50 yaşına kadar geçerli olan emeklilik şartlarını karşılayabilir. 

Peki, 50 yaşında emekli olmak için hangi şartları taşımanız gerekiyor ve yasalar ne diyor? İşte ayrıntılar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön