26 / 04 / 2024

6 maddede site yönetimleri formatı!

6 maddede site yönetimleri formatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimleri formatı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...



  1. Site yönetimlerinin, mevzuatı yoktur; belli konuları amir veya tavsiye maddeleri ile yönlendiren kanunu vardır. Bundan dolayı bir çok site yönetimi, site yönetim kurullarının mesleki bilgisi, internet ezberliği yüzünden ya kooperatif ya dernek hatta şirket gibi formatlarla yürütülmeye çalışılmaktadır.
  2. Bu formatsızlık, süreçte veya yönetim sonunda yönetim kurullarını zora sokmakta veya aynı zamanda site emlak değerlerini düşürmektedir.
  3. Karar defterleri, denetim defterleri, toplantılar, alınan kararların sahaya uyarlanması, giderlerin miktar ve çeşitliliği formata sokulmamışsa, bu durum, mahkeme veya mahkeme öncesi anlaşmazlıklarda sorunu daha da çetrefilli duruma getirmektedir.
  4. Site yönetimlerinde format; kanunlar ile yönetim planının incelenmesi sonrasında toplantıların yer-zaman-çağrı ve yapılma usulünden, saha hizmetlerinin neler olacağı ve bu hizmetlerin (kim-ne zaman-neyi-nerde –nasıl-kiminle-nasıl yapacak) içeriği dahil, sakinler memnuniyeti ve emlak değer artışını sağlayacak etkin hukuki-şeffaf mali- zengin sosyal-verimli idari yapı ile temel giderlerin (enerji-personel-bakım-idari) oran ve miktarını belirlemesinin yanında hakimin müdahalesine açıklık öncesinde malik-sakinlere denetim vermek açısından önemlidir.
  5. Formatlı çalışma, yönetim ile maliklerin ve resmi mercilerin aynı dili konuşması anlamına gelir.
  6. Formatsız sitelerde standartlar olamayacağından ölçme-değerlendirme ve denetim de oluşamayacağından yaşam alanında huzursuzluk ve güvensizlik ortaya çıkacaktır.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/formatlar/


Güvenlikli site olmaz, güvenli site olur!



Geri Dön