26 / 04 / 2024

Güvenlikli site olmaz, güvenli site olur!

Güvenlikli site olmaz, güvenli site olur!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site güvenliği" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...



İkamet temel insanlık ihtiyacıdır, ancak ve sadece güvenli alanlarda yapılır.


Danışmanlığını yaptığımız sitelerde “ güvenlikli site” özelliğinden bahsediliyor!? Güvenlikli site olmaz, becerilebiliniyorsa “ güvenli site” olur.

 

“Güvenlikli site” yaklaşımı, güvenliği personelden ibaret görmek demektir. Siteler mahalle değildir; siteler, mahallede arabasının çizilmesinden, kapısının herkese açık olmasından, çocuğunun trafiğe açık sokakta oynamasını istemezlikten, gelişigüzel mimari ve davranışlardan kaçan, ihtiyaçlarını karşılama karşılığında aidat ödemeyi kabul etmiş günümüz insanına güvenli yaşam alanı sunmak için hizmetler yönetimi sunan toplu yapılardır.


Güvenlikli site, bekçili mahalle anlamına gelir, bekçi mahalle güvenliğinin yalnızca görünen yüzüdür. 


Bekçinin arkasında dört-beş şubenin, kamera, otomobil, karakol, takviye personel vs. birim ve ekip-ekipmandan oluşan, mahkeme-savcı-kanun cs ile desteklenmiş  emniyet teşkilatı yani polis müessesesi vardır. Bundan dolayı, güvenli yerlere bekçili mahalle değil,  güvenli mahalle  denir.


Aynı şekilde, güvenlikli site yalnızca site girişinde oturan birkaç güvenlik elamanından ibaret ise (ki çoğu site bu şekilde)vay o sitenin haline… Bu sitelerde güvenlik firması ile maalesef personel fiyat pazarlığı yapılır, zaten bundan dolayı firmaların ömrü bir yıldır, gelen firma da eski personeli bordrolar ve sistem aynı, personel aynı, firma yani bodrolayan farklı olarak güvenlikli site oluşur.


Oysa siteler güvenlikli değil,güvenli olmalıdır. 


Sitenin güvenliğinden tüm malikler, sakinler, tedarikçiler, site yönetimi, firma olmak üzere en sonda da güvenlik elamanı sorumludur.


Site yönetimlerinden ricamız: Güvenlik adına personel istihdam etmek, firma ile sözleşme yapmak ezberdir. 


Lütfen sistem kurun, lütfen güvenliği hafife almayın, lütfen güvenlik firmasına ödediğiniz miktarın % 3 kadarını siteme, çalışma kılavuzuna, denetime ayırın ki, o verdiğiniz binlerce lira bir şeye yarasın, bu miktarı her güvenlik firması ile pazarlıkta kapatabilirsiniz. Böylece ne firma ne de personel değişimine ihtiyaç kalmaz.


Unutmayınız, ikamet temel insanlık ihtiyacıdır ve ancak ve sadece güvenli alanlarda yapılır. 


http://www.konutsitesiyonetimi.com/formatlar/guvenlik-hizmetleri/



Tasarlanmış site yönetimleri!



Geri Dön