25 / 04 / 2024

6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi gerçekleşti!

6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi gerçekleşti!

6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'nin de katıldığı zirvede, inşaat sektörünün 2015 yılı rotası çizildi. Türkiye'nin inşaat pazarının büyümesi ile ilgili konuşmalar yapıldı.



 İnşaat sektörünün en geniş platformu olarak gösterilen "6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi" gerçekleştirildi. Zirveye, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce başta olmak üzere inşaat sektörünün önde gelen isimleri katıldı. Ana teması İş Birliği-Güç Birliği' şeklinde belirlenen zirvede, Türkiye inşaat sektörünün 2015 yılı rotasına çizildi. Zirvede, Türkiye'nin inşaat pazarının büyümesi, sektörün kurum ve kuruluşları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve ihracata pozitif katkı sağlanması gibi konular gündeme alındı. 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nde, müşavirler, müteahhitler, mimarlar ve malzeme üreticileri gibi inşaat sektörünün temellerini oluşturan gruplar, Türkiye'nin admı dünya inşaat sektöründe markalaştırmak amacıyla güç birliği yapmanın yollarını tartıştı. 


KALİTE CİDDİ SORUN!

Zirvenin açılış konuşmasmı yapan Bakan Güllüce, kalitenin Türkiye için ciddi bir sorun olduğunu belirterek, "Bu kaliteyi her alanda bakmak ve görmek gerekir. İnşaatta, malzemede, işçilikte, mevzuatta, kaliteye bakmak gerekir. Çevre mevzuatını çok sık değiştiriyoruz. Bundan dolayı da bazı sorunlar oluyor. Onu tekrarlayayım. Çevre mevzuatında hızlıca değişikliğe gidiyoruz. Tabi bu duruma yatırımcılar ve bakanlıkça bir adaptasyon süreci olacaktır. 

AB'ye uyum fasılları içerisinde en iddialı yer çevre olduğumuz için sürekli değiştiriyoruz. Orada çok hızlı ilerliyoruz. Ben bu ülkenin ve AB'deki insanların ister kamuda ister özel de olsun, standartlarını rahatlıkla yakalayabileceğine inanıyorum. O yüzden son yaptığımız ÇED değişikliği ile basında doğru bir şekilde yazılmış olmalı ama 'ÇED kalktı o yüzden ormanlar katlediliyor' gibi haberlerin hiçbiri gerçek değildir" dedi. 


YENİ BİR REVİZYON!

"Birilerinin gazetesi var diye, siyanür akan yerlere istediğimiz zaman ruhsat vereceğiz diye bir şey yok" diyen Güllüce, bunun AB'ye uyumun yüzde 99 olmasını sağlamak amacıyla çıkartılan bir yönetmelik olduğuna değindi. Kentsel dönüşümün ise siyasi malzeme yapıldığını kaydeden Güllüce, "Yerinde dönüşüm, yok değişim, yok gelişim. Ne diyorsan de, sonuçta bunu siyasi bir malzeme haline getirmeye gerek yok. Sen dönüşüm deme değişim de. Sonuçta yapılan iş aynıdır. Bu kentsel dönüşüm, Yeni bir revizyon uygulama yapıyoruz. 

Geç bir uygulama olduğu için bu yeni bir şey. Önceki inşaat sektörlerinin gittiği bir yol değil, bu yeni bir şey. Bu yüzden bizde düşe kalka bazı eksikliklerimizi tamamlıyoruz" değerlendirmesini yaptı. 


'SANAYİYİ KUTSARIM'

Bazı kurnazlıkların ve yanlış uygulamaların önünü kesmeye çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Güllüce, "Ben 2 yıl sanayicilik yaptım ve ne zor bir iş olduğu bilirim. Ben sanayiciyi helal kazanan ve bu ülkenin vatan birliğini koruyacak kadar kutsarım, sanayicilik yapanları da tebrik ederim" şeklinde konuştu.

Posta


Geri Dön