26 / 04 / 2024

6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi yapıldı!

6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi yapıldı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin düzenlediği 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleşti. İMSAD Başkanı Yetişener, dış pazar daralmasının pazar çeşitlemesi ile aşılabileceğ



Türkiye'nin adını dünya inşaat sektöründe markalaştırmak amacıyla atılacak adımlar ve güç birliği yöntemlerinin tartışıldığı zirveye 500'ü aşkın konuk katıldı.


Sektörün üç sacayağını oluşturan 'Mimarlar-Mühendisler-Müşavirler ile Müteahhitler ve İnşaat Malzemesi Üreticilerinin Türkiye inşaat sektörünün 2015 yılı rotasını çizdiği zirvenin bu yılki ana teması 'işbirliği ve güç birliği' olarak seçildi.


Zirvede Türkiye'nin adını dünya inşaat sektöründe markalaştırmak amacıyla atılacak adımlar ve güçbirliği yöntemleri tartışıldı. Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener'in açılış konuşmasını yaptığı zirvede, Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Karakullukçu, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı Demir İnözü, Türk Serbest Mimarlar Başkanı Yeşim Hatırlı ile TOBB Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar ve  TOKİ  Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin de kürsüye çıktı.


İMSAD Başkanı Yetişener, dış pazar daralmasının pazar çeşitlemesi ile aşılabileceğini belirterek, "İşte bunun için de kara kıtaya kadar birlikte koşmamız lazım. Dikkatinizi çekerim; yurt dışında müteahhitlerimizin yaptığı projelerde kullanılan inşaat malzemelerinin sadece yüzde 18'i Türkiye'den gidiyor. Sistemli işbirliğine giderek, güçlerimizi birleştirelim" dedi.


Bakanlıktan işbirliği-güç birliğine destek


Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, zirvenin açılışındaki konuşmasında, Mimar-Mühendis-Müşavir- Müteahhitler ve İnşaat Malzemesi Üreticileri ile birlikte, bakanlık desteği ve işbirliğinde bir çalıştay yapılabileceğini, bu konuda her türlü desteği verebileceklerini belirtti.


Güllüce, "Önüne gelen malzemeyi kullanırsan, dışarıdan malzeme getirirsen, o teşvikten istifade edeceğin şekilde düşünmüyoruz. Yüzde 100 yerli malzeme kullanırsan, o yeşil ve eko binalarda, biz senin yanında oluruz" dedi.


TOKİ Haber


Geri Dön