16 / 04 / 2024

60 bin TL'lik daireler 600 bin TL oldu!

60 bin TL'lik daireler 600 bin TL oldu!

Esenler Belediye Başkanı Göksu, bölgede kentsel dönüşümün başlamasıyla metrekare fiyatlarının ciddi arttığını belirterek, "60 bin TL'lik daireler 600 bin TL'ye yükseldi" dedi.



2 projede teslimler tamam İLK iki projedeki konutları hak sahiplerine teslim ettiklerini belirten Göksu. "Turgutreis Mahallesi'nde Esenler Belediyesi ile KİPTAŞ'ın ortaklaşa yürüttüğü projenin ilk etabında 282 konutta vatandaşlar oturmaya başladı. ikinci etap için yıkımlar tamamlandı. 


Oruçreis Mahallesi'nde ise ilk etaptaki 262 konutun inşaatı tamamlandı ve konutlar hak sahiplerine teslim edildi. Proje, ikinci etapla devam ediyor, ikinci etapta da binaların yıkımına başlandı" dedi. 


BÖYLEYDİ BÖYLE OLACAK ESENLER 


Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu 10 yıl içinde ilçedeki 100 bin konutun varışından fazlasının kentsel dönüşüm kapsamında yenileneceğini kaydetti. 500 bin nüfuslu ilçede bugüne kadar 100 bin konutun 23 bin 829'unun dönüştüğünü belirten Göksu, "Yenilenen konutların tamamının kumdan, çakıldan yapılmış olduğunu gördük. İlçedeki binaların yüzde 75'inden fazlası 20 yaşın üstünde. 6 katlı bir bina yarım saatte yıkılıyor. Bu yüzden kentsel dönüşüm belediyemizin öncelikli faaliyetlerinden biri oldu. Esenler'de yaşanabilecek bir felaket, lokasyon nedeniyle tüm İstanbul'u da kilitler. 10 yıl içinde bu 100 bin konutun yarısından fazlasının dönüştürülmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 


KÂR AMACI GÜTMÜYORUZ 


Kentsel dönüşümü kâr amacı gütmeden  TOKİ  ve Büyükşehir Belediyesi'yle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Göksu, "Özel firmaları da teşvik ediyoruz ama sözleşmelerinden vatandaşın aleyhine maddeler olmamasına dikkat ediyoruz. Yeni binalarda metrekare fiyatları da olağanüstü arttı. Bugün ortalama 100 metrekare bir daire 500 bin TL'ye yükseldi. 60bin TL'lik evlerin değeri 600 bin TL'ye çıktı" diye konuştu. 


Akşam


Geri Dön