19 / 03 / 2024

65 bin konutluk dev dönüşüm başlıyor!

65 bin konutluk dev dönüşüm başlıyor!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında açıklanan 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projelerinin adresleri belli oldu. İstanbul’da en büyük projeler Esenler, Gaziosmanpaşa, Başakşehir ve Üsküdar’da başlıyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projelerinin adresleri açıklandı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; İstanbul’da en büyük projeler Esenler, Gaziosmanpaşa, Başakşehir ve Üsküdar’da başlıyor. Ankara’da 5 bin, Adana’da 3 bin 900, Konya’da 2 bin 500 konut dönüşüm kapsamına alındı.

6.7 milyon riskli konutu yenilemek için kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı. 5 yıllık eylem planı kapsamında, ülke genelinde acil dönüşmesi planlanan 1.5 milyon konut bulunuyor. Bu nedenle yılda 100 bini İstanbul’da olmak üzere 300 bin konutun ‘yerinde, gönüllü ve hızlı dönüşüm’ temel ilkelerine göre dönüşecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bu yıl içinde temeli atılan konutlarla birlikte, 25 bini İstanbul’da olmak üzere tüm Türkiye’de 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesine başladıklarını duyurdu. Bakan Murat Kurum’un açıkladığı dönüşüm hamlesinin il il detayları açıklandı.

GENELGE İLE BELİRLENDİ

Dönüşüm çalışmaları kapsamında öncelikli il ve ilçeler yerel yönetimlerle yapılan çalışmalarda açıklandı. Bakanlık 81 ile yolladığı genelgede ‘riskli bina raporunuzu bize iletin’ diye konuştu. Bu bilgilere göre dönüşüm çalışmaları belirlendi. 

İstanbul’da en büyük dönüşüm projeleri Esenler, Gaziosmanpaşa, Başakşehir ve Üsküdar’da başlıyor. İstanbul dışında en büyük kentsel dönüşüm projeleri ise Ankara, Adana, Kayseri, Konya ve Samsun’da başlatıldı. Bakanlıkça başlatılan dönüşüm projeleri şu şekilde:
 

65 bin konutluk dev dönüşüm başlıyor!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı neler getiriyor?

8 maddelik Kentsel Dönüşüm Eylem Planı!


Geri Dön