25 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul'da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm başlatıyor!

 TOKİ İstanbul'da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm başlatıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve iştiraki Emlak Konut GYO 2013'te İstanbul'da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlatıyor



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve iştiraki Emlak Konut GYO 2013'te İstanbul'da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlatıyor.


Dönüşüm projelerinde lokasyonlarda emsal yoğunlaşmasına gidilmeyecek. Projelerin altına dükkan ve mağaza gibi ticari üniteler yapılacak. Ticari ünitelerin satışından elde edilen gelir dönüşüm projelerinin finansmanında kullanılacak.



 TOKİ İstanbul da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm başlatıyor!



Dönüşüme tabi olacak yerlerde vatandaşlara kira yardımı yapılacak. Dönüşüm projelerinde ev sahiplerine dönüşüm sonrasında evlerinin alanı kadar yeni ev verilmesi planlanıyor. Buna göre 100 metrekare evi olan yine 100 metrekare ev alacak. İnşaat bedeli 10 yada 20 yıllık uzun vadeli kredi ile finanse edilecek.


Dönüşüm projelerini ilerleyen yıllarda hızlandırmak için Hadımköy, Hoşdere, Ispartakule ve Kayaşehir'de depo konuta alanları yapılacak.


Dönüşüm projeleri nerelerde uygulanacak?


1) Güngören Tozkoparan


2) Avcılar Tahtakale (Ispartakule'ye komşu gecekondular.)


3) İkitelli Köyiçi ve çevresi.


4) Ataşehir Şerifali Çiftliği İmar-İskan blokları.


5) Maltepe Başıbüyük.


6) Kartal'da 3 nokta.


7) Küçükçekmece Kartaltepe ve Kanarya Mahallesi




Geri Dön