26 / 04 / 2024

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında 2023 şoku! Hemen tek tek yeni zamlı maaşlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında 2023 şoku! Hemen tek tek yeni zamlı maaşlara bakın!

Pek çok kişiyi ilgilendiren asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına uygulanacak Ocak 2023 zammıyla devlet tarafından sağlanan sosyal destek tutarları da artacak. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla kaç TL olacak? 



Milyonlarca kişinin merakla araştırdığı asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak 2023 Ocak zammı ile ilgili rakamlar hesaplanıyor. Son dakika detaylarına göre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, konuya ilişkin yaptığı son açıklamalarda 2. dönemde 6. Aydan sonraki enflasyonun göz önüne alınmasıyla asgari ücretin 7 bin 500 Türk Lirası seviyesinde olabileceğine, hatta bu rakamı da aşabileceğine dikkat çekti. 

Asgari ücretli çalışanlar, memur ve emekli Ocak 2023 zam oranını merakla bekliyor. Ocak zammı ile ilgili maaşlar bir bir hesaplanmaya başlandı. Memur maaş katsayısındaki yükseliş, yaşlılara, engellilere, hasta ve çocuklara sağlanan maaşların da yükselecek. Bu çerçevede merakla beklenen 2023 Ocak zammı ile beraber 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hasta yardımı ve engelli aylığı gibi destek tutarları da zamlanacak.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında 2023 şoku! Hemen tek tek yeni zamlı maaşlara bakın!

2023 asgari ücret zammının ardından; emeklilik ödeneği, sigorta primi, işsizlik yardımı, askerlik ve analık borçları, genel sağlık sigortası primleri, isteğe bağlı sigorta primleri, 65 yaş ve üstü emekli maaşları, malullük aylıkları ve staj ücreti gibi pek çok sosyal destek ve ödeme tutarları da artacak. 

Takvim'den Çığıl Ön Yener'in aktardığına göre; 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı için 2023 Ocak zammı ile ilgili son dakika hesaplamaları yapılıyor. 

Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla kaç TL olacak? İşte Ocak zamlı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası tutarları...


Geri Dön