19 / 03 / 2024

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına Temmuz zammı geliyor! Geri sayım başladı! Hangi maaş kaç TL olacak?

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına Temmuz zammı geliyor! Geri sayım başladı! Hangi maaş kaç TL olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararının ardından 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına da zam gelecek. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı kaç TL olacak? 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına ne kadar zam gelecek? İşte o hesaplamalar...



Türkiye’de sayıları 6 milyona yaklaşan asgari ücretliler için bugün zam oranının belirlenmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması öngörülüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanarak oy birliğiyle yeni asgari ücreti tespit edecek. 

2022 yılı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yüzde 50 zam uygulandığını açıklamıştı. Aradan 6 ay geçmesinin ardından, yükselen enflasyon rakamları sebebiyle asgari ücrete yeniden zam yapılması gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu tekrar toplanma kararı verdi. 

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına Temmuz zammı geliyor! Geri sayım başladı! Hangi maaş kaç TL olacak? 

Asgari ücretin yükselmesiyle beraber bazı kalemlerde değişiklikler yaşanacak. Bunların başında işsizlik maaşı, askerlik ve doğum borçlanması, genel sağlık sigortası primleri, 65 yaş üstü aylıkları, engelli aylığı, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretleri ve Bireysel Emeklilik kesintileri farklılaşacak. 

Çalışanın ortalama brüt kazancının yüzde 40’lık kısmı kadar işsizlik maaşı veriliyor. En çok işssizlik ödeneği aylık brüt asgari ücretin yüzde 80'lik kısmı aşamıyor. Mevcut olarak işsizlik maaşı en düşük 1986 TL, en yüksek de 3.972 TL şeklinde veriliyor. Açıklanacak yeni rakamla beraber işsizlik maaşları da netleşecek. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararının ardından 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına da zam gelecek. 

Peki 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı kaç TL olacak? 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına ne kadar zam gelecek? İşte o hesaplamalar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön