19 / 04 / 2024

7 milyon yapı dönüşmeli!

7 milyon yapı dönüşmeli!

Lokomotif sektörler, 2021 beklentilerini açıkladı. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, sektörde riskli konut stokunun öncelikli sorun olduğunu belirtti ve kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini anlattı...



Kovid-19 salgını sebebiyle hem iç hem de dış dış pazarda bu yıl önemli oranlarda kayıplar yaşayan üretim ve istihdamın lokomotif sektörleri, 2021’de toparlanma yaşanmasını öngörüyor. 

Dünya'dan Yener Karadeniz'in haberine göre; bu kapsamda yeni yıla yönelik ilk sıradaki gündemlerini, sorunlarını ve çözüm tavsiyelerini açıklayan TOBB sektör meclisi başkanları, söz konusu alanlarda çözüm geliştirilmesi ve birçok alanda öngörülebilir bir ortamın sağlanması durumunda yatırımlarını artırarak değer yaratmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

7 milyon yapı dönüşmeli!

Otomotivden hazır giyime, kimyadan tekstile, turizmden inşaata kadar 10'dan fazla sektöün 2021 beklentileri; yatırım finansmanı, reformlar, gümrük vergileri ve yerli üretimin desteklenmesi konuları üzerinde yoğunlaştı.

İNŞAAT

7 milyon yapı dönüşmeli!

Dönüşüme planlı teşvik gerek

TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, sektörde öncelikli sorunun riskli konut stoku olduğunu vurguladı. 

Türkiye’de acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyona yakın riskli yapı ve 7 milyona yakın da dönüştürülmesi gereken yapı stoku olduğunun altını çizen Tellioğlu, “Dönüşümünde pilot aktör olarak rol alan müteahhitlerin öncelikle mesleki yasalarının çıkarılması, faaliyetlerinin önündeki bürokratik engellerin kaldırılması, yeterli kaynağın sağlanması, deprem haritasında yer alan dönüşüm bölgelerinde rezerv yapı alanlarının oluşturulması, acil riskli yapıların envanterinin çıkarılması ve Türkiye’de kentsel dönüşümün bu şartlarda hızla planlanarak, teşvik edici unsurla desteklenerek gerekli dönüşüm sağlanmalıdır” diye konuştu. 

2021'de 80 bin konut dönüşecek!


Geri Dön