29 / 03 / 2024

700 bin işçiye müjde! Maaşlar 15 bin TL mi oluyor? Madde madde açıklandı!

700 bin işçiye müjde! Maaşlar 15 bin TL mi oluyor? Madde madde açıklandı!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 bin işçi için Toplu İş Sözleşmeleri kapsamında ayrılar belli oluyor. İki yıllık zam ve mali sosyal hakların belirleneceği toplu sözleşme görüşmeler sürerken, zamlı maaşın 15 bin TL olacağı öne sürüldü.



Millî Eğitim Bakanlığı, il özel idareleri, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, şeker fabrikaları, üniversiteler karayolları, demiryolları ve hastanelerin de dahil olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi kapsayan 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri sürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü Görüşmeleri doğrultusunda Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) heyetleriyle bakanlık binasında görüştü.

700 bin işçiye müjde! Maaşlar 15 bin TL mi oluyor? Madde madde açıklandı!

Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın netleşeceği görüşmelerde işçi ve işveren kesimi, ikramiyenin de aralarında olduğu ekonomik konularda görüşmelerine devam ediyor.

İşçileri temsil eden Türk-İş ve Hak-İş'in beraber yürüttüğü görüşmelerde işveren tarafını ise Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) temsil ederken, işçi tarafının masaya getirdiği ilk teklif taban maaş ile ilgili olarak kayıtlara geçti.

İşte detaylar...


Geri Dön