28 / 03 / 2024

8 milyonu aşkın yolcu taşıdı! SunExpress’ten flaş hamle

8 milyonu aşkın yolcu taşıdı! SunExpress’ten flaş hamle

Türk Hava Yolları ve Alman Lufthansa ortak kuruluşu olan SunExpress, havacılık sektöründeki 30 yılı aşkın tecrübesiyle toplam 30 ülkede 60 destinasyona 175’ten fazla noktaya aktarmasız uçuş sunarak Türkiye turizmine değer katmaya devam ediyor.



SunExpress, 2022 yılının başından bu zamana 8 milyonu aşkın yolcu taşırken, yaz sezonunun ardından da devam eden talebi karşılamak amacıyla Eylül ayının sonrasında Ekim ayı için de kapasite artışına gitti. Yaz sonrası yaratılan ek kapasite bin uçuşa ulaştı.

YOLCU TRAFİĞİNDE İKİ KAT ARTIŞ

SunExpress, 2022 yılının başından beri uçuşlarında ortalama yüzde 86’lık bir doluluk oranı ile 8 milyonu aşkın yolcu taşıdı. Yolcu trafiğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre ise iki kat artış yaşanırken, salgın öncesi 2019 yılı rakamları da aşıldı.

2022 SONUNA KADAR 10 MİLYON YOLCU HEDEFİ AŞILACAK

Korona virüs salgının ardından tatil seyahatine yönelik artan talebi karşılamak sebebiyle Eylül ve Ekim ayları için kapasite artımına giden SunExpress, sektörde uçuş iptallerinin yaşandığı bir dönemde bin yeni uçuş planladı. Şirketin 2022 için 10 milyon yolcu taşıma hedefini yıl tamamlanmadan geçeceği öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön