19 / 04 / 2024

80 milyondan fazla vatandaş aç ve yoksul

80 milyondan fazla vatandaş aç ve yoksul

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yaptıkları araştırmaların sonucuna dayanarak Türkiye’de 80 milyondan fazla tüketicinin aç ve yoksul olduğunu dile getirdi. Çakar, Türk-İş’in açıkladığı son açlık sınırının 6 bin 17 lira 85 kuruş, yoksulluk sınırını ise 19 bin 602 lira 14 kuruş old



Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, “Vatandaşın yüzde 95 dolayındaki kesiminin aç ve yoksul olduğu anlaşılmıştır. 80 milyondan fazla tüketicinin aç ve yoksul olduğu görülmektedir.” diye konuştu.

Tüketicilerin yüzde 50’ye yakınının açlık sınırının altında yaşadığının saptandığını belirten Çakar, “Yani, 42 milyondan fazla tüketici açlık sınırının altında yaşamaktadır. Tüketicilerin yüzde 45’ten fazlasının ise yoksulluk sınırının altında yaşadığı belirlenmiştir.” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön