27 / 04 / 2024

yoksul

yoksul

Yoksulluk sınırının ne olduğu, ne ifade ettiği merak edilmektedir. Özellikle 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

80 milyondan fazla vatandaş aç ve yoksul

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yaptıkları araştırmaların sonucuna dayanarak Türkiye’de 80 milyondan fazla tüketicinin aç ve yoksul olduğunu dile getirdi. Çakar, Türk-İş’in açıkladığı son açlık sınırının 6 bin 17 lira 85 kuruş, yoksulluk sınırını ise 19 bin 602 lira 14 kuruş old

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentleri belli oldu...

Türkiye'nin en zengin ve en yoksul illeri açıklandı. Buna göre, il düzeyinde yapılan hesaplamalar kapsamında, Kocaeli, 302 bin 772 lira ile 2022'de kişi başına gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) ilk sırada bulunuyor. Son sırada da 54 bin 272 lira ile Van yerini aldı. İşte haberin detayları...

Yoksul ailelere her ay 2 bin lira verilecek! Sakın kaçırmayın! Hemen bu detaya bakın!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada şehirde tespit ettikleri 4 bin yoksul aile için “Aile Sigortası” yapılacağını dile getirerek, bu ailelere de her ay 2 bin lira yardımda bulunulacağını da söyledi.

80 milyondan fazla vatandaş aç ve yoksul

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yaptıkları araştırmaların sonucuna dayanarak Türkiye’de 80 milyondan fazla tüketicinin aç ve yoksul olduğunu dile getirdi. Çakar, Türk-İş’in açıkladığı son açlık sınırının 6 bin 17 lira 85 kuruş, yoksulluk sınırını ise 19 bin 602 lira 14 kuruş old

Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de!

Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere ücretsiz konut tahsis edilmesi düzenleniyor.

Ekrem İmamoğlu: Yoksul vatandaşlarımıza 2 bine yakın konut üreteceğiz!

23 Haziran'da yeniden gerçekleşecek olan İBB Başkanlığı seçimi için CHP tarafından yeniden aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, "Fikir projelerine harcanan 226 milyon TL ile yoksul vatandaşlarımız için 2 bine yakın sosyal konut üreteceğiz'' dedi.

Tarsus İbrahim Yoksul Sosyal Tesisleri açıldı!

Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen İbrahim Yoksul Sosyal Tesisleri vatandaşların hizmetine açıldı.

Tarsus İbrahim Yoksul Sosyal Tesisleri açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tarsus Belediyesi, İbrahim Yoksul Sosyal Tesisleri'ni hizmete açıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yoksul vatandaş için 100 bin konut talimatı verdi!

Hükümet, dar gelirli ve emekliyi konut sahibi yapmak için tüm olanakları seferber ederken, sağlıksız evlerde yaşayan yoksul vatandaşlara da elini uzattı.

İHH, Gazze'de yoksul aileler için konut projesine başlayacak!

Gazze Şeridi'nde İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) finanse edeceği yoksul aileler için yapılacak konut projesine başlanacağı bildirildi.

Yoksul aileler için konut tasarruf hesabı programı başlatılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yoksul ailelerin konut sahibi olabilmesi için 'konut tasarruf hesabı' programını başlatacaklarını açıkladı.

Dünyanın en yoksul kesiminin serveti 5 yılda trilyonlarca dolar düştü!

Oxfam’ın hazırladığı rapora göre, 62 milyarderin serveti dünyanın en yoksul kesiminin sahip olduğu varlıklarının yarısına denk geliyor. Şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın en yoksul kesiminin serveti son beş yılda trilyonlarca dolar düştü."

Venezuela'da bir milyonuncu konut yoksul bir aileye verilecek!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, hükümetin yıl sonuna kadar bir milyonuncu konutu yoksul bir aileye teslim etme hedefine ulaşamaması durumunda "bıyığını" keseceğine söz verdi.

TOKİ'den yoksul vatandaşlara 4 yılda 25 bin konut!

Yoksul vatandaşların ev sahibi olabilmesi için 2011'de başlatılan projeyle 4 yılda 25 bin konut sahiplerini buldu. 2023'e kadar dar gelirliler için 100 bin konut yapılacak.

yoksul Haberi

yoksul

Türk-İş, 2022 açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Yapılan araştırma sonucunda 022 haziran ayına ilişkin sonuçlarını yayımlandı. İşte 2022 açık-yoksulluk sınırı ve 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı…

YOKSULLUK SINIRI NEDİR?

Vatandaşlar tarafından yoksulluk sınırı nedir şekilde sorular artmaktadır.  Yoksulluk sınırı kısaca şunu ifade eder; yeterli yaşam standardına sahip olarak yaşayabilmek için gerekli olan asgari gelir miktarına denilmektedir.

AÇLIK SINIRI NEDİR?

 Açlık sınırı minimum kalori ve minimum maliyet üzerinden yapılan hesaplamadır.

4 KİŞİLİK AİLENİN YOKSULLUK SINIRI 2022 KAÇTIR?

Ortaya konan verilere göre, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ilk kez 20 bin 818 TL hesaplandı. Yoksulluk sınırı ilk kez 20 bin TL'yi aşarken, gıda fiyatlarındaki artış ise yıllık yüzde 117 seviyesine ulaştı.

4 KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI NE KADARDIR?

Türk-İş açıkladığı verilere göre; açlık sınırı 6 bin 391...