29 / 03 / 2024

800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresi 49 yıla çıkarılacak!

800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresi 49 yıla çıkarılacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hazine veya ormandan tahsisli 800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresinin yeniden 49'a yıla uzatılacağını dile getirdi.



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hazine veya ormandan tahsisli 800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresinin yeniden 49'a yıla uzatılacağını açıkladı. Ayık, bu kapsamda kanun çıktığını, ancak yönetmelik çıkmadığından uygulamaya geçilemediğini de sözlerine ekledi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, kanun süresi bir yıl olduğundan yönetmeliğin bir an önce çıkması gerektiğini de söyledi.  Ayık, Türkiye genelinde çoğunluğu Antalya'da olmak üzere 800'e yakın otelin arazisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Hazine'den tahsisli olduğunu söyledi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Ayık, bunlar içinde tahsis süresi 30 yılı aşanlar olduğunu ve yılbaşı öncesinde tahsis sürelerinin yeniden 49 yıla uzatılmasıyla ilgili torba yasa bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

Ayık konu hakkında şunları da söyledi;  "Bunlar içerisinde tahsis süreleri 30 yılı geçmiş tesisler var. Süresi dolan henüz yok veya en fazla bir-iki tanedir. Maliye, Orman ve Su İşleri, Kültür ve Turizm bakanlıkları birlikte bir yasa çıkardı ve turizm amaçlı tesis tahsislerinin süresinin 49 yıla çıkarılması kabul edildi. Yasa çıktı ama uygulamayla ilgili yönetmelik konusunda çalışmalar devam ediyor" dedi.


Geri Dön