19 / 04 / 2024

otel tahsis süresi

otel tahsis süresi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hazine veya ormandan tahsisli 800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresinin yeniden 49'a yıla uzatılacağını dile getirdi.

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Antalya'da hobi bahçelerinin tahsis süresi uzatıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı devam toplantısında hobi bahçelerinin 31 Aralık 2020’de biten kullanıcılara tahsis süresinin 1 Ekim 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi.

Martı Myra Otel'in tahsis süresi 2069 yılına kadar uzatıldı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Tekirova-Kemer/Antalya'da bulunan 412 parsel üzerinde yer alan Martı Myra Otel tesisimizin tahsis süresi 2069 yılına kadar uzatıldı. 

Özak GYO Demre'deki tesisinin kesin tahsis süreci donduruldu!

Özak GYO Antalya ili Demre ilçesinde yer alan günübirlik turizm tahsisli gayrimenkulün kesin tahsis süresi, imar planında yapılması gereken değişiklikten kaynaklanan mücbir sebeplerle yatırıma başlanamaması nedeniyle donduruldu...

Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 2067'ye uzatıldı!

Tek-Art İnşaat'ın portföyünde olan Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 21 Aralık 2067 tarihine kadar uzatıldı... 

Akfen GYO'nun Zeytinburnu arsasının tahsis süresi 49 yıl uzatıldı!

Üzerinde Zeytinburnu Novotel ile Ibis otellerinin bulunduğu hazine arazisinin kesin tahsis süresi, Akfen GYO'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptığı başvurunun onaylanması ile 22 Aralık 2018'den itibaren 49 yıla uzatıldı...

Özak'tan Ela Quality Resort Hotel'in kesin tahsis süresi uzatımı açıklaması!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ela Quality Resort Hotel kesin tahsis süresi uzatımı hakkında açıklama yaptı.

Antalya Club Zigana'nın tahsis süresi 49 yıla uzatıldı!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş.'nin portföyünde yer alan Antalya Club Zigana'nın tashsis süresi 49 yıla uzatıldı...

Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 49 yıla uzatılacak!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş.'nin  Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı yazılı açıklamada Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresinin uzatılacağı bildirildi. 

800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresi 49 yıla çıkarılacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hazine veya ormandan tahsisli 800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresinin yeniden 49'a yıla uzatılacağını dile getirdi.

Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün tahsis süresi uzatıldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün kesin tahsis süresi uzatıldı.

Tapu tahsisinin geçerlilik süresi!

Gayrimenkul hukukuna göre, tapu tahsis belgesi tapu senedi gibi mutlak ve kesin bir mülkiyet hakkı vermiyor. Peki, tapu tahsisi belgesi ne kadar süre geçerli? İşte, tapu tahsisinin geçerlilik süresi!

otel tahsis süresi Haberi

otel tahsis süresi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hazine veya ormandan tahsisli 800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresinin yeniden 49'a yıla uzatılacağını açıkladı. Ayık, bu kapsamda kanun çıktığını, ancak yönetmelik çıkmadığından uygulamaya geçilemediğini de sözlerine ekledi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, kanun süresi bir yıl olduğundan yönetmeliğin bir an önce çıkması gerektiğini de söyledi.  Ayık, Türkiye genelinde çoğunluğu Antalya'da olmak üzere 800'e yakın otelin arazisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Hazine'den tahsisli olduğunu söyledi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Ayık, bunlar içinde tahsis süresi 30 yılı aşanlar olduğunu ve yılbaşı öncesinde tahsis sürelerinin yeniden 49 yıla uzatılmasıyla ilgili torba yasa bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

Ayık konu hakkında şunları da söyledi;  "Bunlar içerisinde tahsis süreleri 30 yılı...