19 / 04 / 2024

80'lerin lastik kızı Yasemin Evcim emlakçı oldu!

80'lerin lastik kızı Yasemin Evcim emlakçı oldu!

90'lerin lastik kızı Yasemin Evcim, evlendikten sonra jimnastiği bırakarak, emlak danışmanlığı yapmaya başladı.



80’lerde “Dirty Dancing” ve “Flashdance” tüm dünyada en çok konuşulan filmlerdendi… Dans edebilmek ve fit bir vücuda sahip olmak dönemin görsel dünyasında önemliydi. Bundan ilham alan Türk sinemacılar da 1989’da başrollerini Yaşar Alptekin ve Yasemin Evcim’in yayınladığı “Lambada Gençlik Fırtınası” yapımını seyirci ile buluşturdu. Evcim, o sıralar aslında başarılı bir artistik jimnastik sporcusuydu.

Âşık olunca televizyonu bıraktı 

Hürriyet'ten Eda Sönmez'in haberine göre; modellik, dans ve jimnastikle kariyerina devam eden Evcim, âşık olunca ise her şeyi bir kenara bıraktı ve 90’ların sonunda işadamı Sabri Yiğit’le evlendi. Ardından Amerika’ya taşındı ve doğum sonrası Türkiye’ye dönerek Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü tamamladı. Evcim, ardından eşiyle 2002 yılında Fransa’ya yerleşti ve burada da Sorbonne Üniversitesi’nde Fransızca okudu.

Evcim “Çocukları hem büyüttüm hem de okudum. Onların dünya insanı olmasını istedim. İlk zamanlar zordu çocuklarla ama insan istedikten sonra her şey mümkün. Okullar bittikten sonra Fransa’da şirket kurduk, kültürel organizasyonlar yaptık. Ardından aile şirketi üst segmente hitap eden evler ve rezidanslar inşa etmeye başlayınca emlak işine geçiş yaptım. Onlara destek olmak için eğitimler aldım ve emlak danışmanı oldum. Çok seviyorum bu işi. Paris, Londra, İstanbul ve Bodrum’da yapıyorum” diye konuştu. 

Nüfus patlamasına neden olmuşum 

Nurperi (23) ve Misperi (26) ismindeki kızlarının dünyanın önemli üniversitelerinde eğitim alma fırsatı sağlayan 52 yaşındaki Evcim, göz önünde olmak istememe nedeninin kızlarından kaynaklı olduğundan bahsetti.

Evcim, şu ifadeleri kullandı: “Televizyondan sıkılmadım sadece çocuklarımı koruma iç güdüsüyle geri çekildim. Onların tercihlerinin olmadığı bir hayatı onlara yaşatmak istemedim. Kızlarım çok iyi okullarda okudu. Küçük kızım şef olacak. Bizim aile Arnavut’tur, yemeği çok sever. Büyük kızım da Londra’da London School of Economics’te doktora yaptı.”Hayat enerjisinin yüksek olduğunu dile getiren Evcim, insanların kendisine 35 yaşında gösterdiğini söylediğini belirtti: “Doğa ve insan aşkımdan gencim. Zorluklarla mücadele ettim. Hayattaki kırılma noktam kardeşim Evren’imin vefatıdır. Onun için her sabah mutlu uyanıyorum.”

“Şimdi program teklifi gelse kabul eder misiniz?” sorusu üzerine Evcim, şunları söyledi: “Şu anki aklımla programı ve filmi daha iyi yapardım. Ama o dönem anne olsaydım, kabul etmezdim. Şimdi baktığımda 90’lar için orijinal bir programmış. O zaman insanlar benimle yatıp kalkıyordu… Uykudan önce yaptığınız her şey aklınızda daha çok kalır, ondan da akıllarında kaldım. Çünkü uykudan önce beni izliyorlardı. Okan Bayülgen ‘Neredesin Yasemin, senin sayende nüfus patlaması yaşandı’ demişti. Ne güzel, o dönem nüfusu yükseltmişim (gülüyor.)”

Hayatım film olsa trajikomik olurdu 

Evcim ayrıca hayatını film yapmak isteyenlerin olduğunu ve teklifler aldığından bahsederek, şöyle konuştu: “Hayatımın film olmasına dair projeler geldi. Ama kız kardeşimin hastalığı olduğundan ilgilenmedim bile... Nasıl bir film olurdu biliyor musun? İçinde her şey olurdu ama en önemlisi trajikomik olurdu. En iyi trajileri anlatan, trajikomedilerdir.” Yaşamını Paris, İstanbul ve Bodrum arasında sürdüren, Keller Williams şirketinde lüks gayri menkul danışmanlığı yapan Evcim, yoga ve pilates ile hâlâ eski günlerdeki kadar dinç ve esnek. Hatta sosyal medya hesaplarından denizde jimnastik yaptığı anları da paylaşıyor ve “Esneme ve kültür fizik hareketleri önemli… Temelde jimnastikteki gibi, sürekli hareket halindeyim. Aldığım her nefes meditasyon gibi” diye konuşuyor.


Geri Dön