24 / 04 / 2024

81 ile yatırım ofisi kurulacak!

81 ile yatırım ofisi kurulacak!

Önümüzdeki ay detayları duyurulacak ekonomik reform paketi kapsamında 81 ile yatırım ofisi kurulacak.  Fabrika için arazi tahsisinden ruhsata kadar her türlü işlem tamamlanabilecek.



Önümüzdeki ay detaylarının duyurulması planlanan ekonomik reform paketinin temel hedeflerinden biri yatırımcının önündeki engellerin kaldırılması, daha fazla yabancı yatırımcının çekilmesi olacak. Yatırımcının önündeki engelleri kaldırması planlanan düzenlemelere pakette geniş yer verilecek. Paketle bürokrasiyi azaltacak gerekli yasal düzenlemeler yapılırken her ile yatırım ofisleri kurulacak.

HER İLE YATIRIM OFİSİ KURULACAK

Takvim'de yer alan habere göre; bu kapsamda yatırımcılar bütün işlemlerini bu ofisler ile izlenebilecek. Bir yatırımcı, fabrika kurmak ya da başka yatırımlar yapmak istiyorsa yatırım ofisi ile muhatap olacak. İşlemlerini buradan yürütecek. İşlemlerin tıkandığı yerde de yatırım ofisleri devreye alınabilecek. Fabrika için arazi tahsisinden ruhsata kadar her türlü işlem tamamlanabilecek.

81 ile yatırım ofisi kurulacak!

TASARRUFA ÖNCELİK

Ekonomik paketin önemli ayaklarından biri de kamunun tasarrufa yönelmesiyla ilgili. Bu kapsamda acil olmayan hemen hemen tüm işler beklemeye alınacak. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hangi alanlarda tasarrufa gidilebileceğiyle ilgili çalışma yaptığı kaydedildi. 

TAKSİT ERTELEMESİ

Koronavirüs pandemisi sonucunda yeniden yapılandırılacak borçlar için ilk taksitler önümüzdeki ay ödenecek. İlk taksitin ödenmemesi halinde yapılandırmanın bozulması söz konusu oluyor. Pandeminin devam etmesi nedeniyle gerek iş dünyasından gerekse AK Partili milletvekillerinden ödemeler için 6 aylık bir erteleme talebi geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ilk taksitini ödeyemeyenlerin yapılandırmalarının bozulmamasıyla ilgili bir çalışma yaptığı kaydedildi. 

81 ile yatırım ofisi kurulacak!

KISA ÇALIŞMA UZATILSIN TALEBİ

Kısa çalışma ödeneğinin mart ayının sonuna kadar son kez uzatıldığı ifade edilmişti. Uygulamanın bitmesi durumunda toplu işten çıkarmalar yaşanabileceği endişesi taşındığı için haziran ayının sonuna kadar uzatma talepleri bulunuyor. Ancak uzatmayla ilgili bir çalışma mevcut değil. Pandeminin seyrine göre yeni kararların her zaman gündeme gelmesi bekleniyor.


Geri Dön