25 / 04 / 2024

900 yataklı Ordu Şehir Hastanesi ihale sürecinde!

900 yataklı Ordu Şehir Hastanesi ihale sürecinde!

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da hayata geçirilen ve hayata geçirilecek yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ordu'nun "şehir" demek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biz de bugüne kadar adını hep şehirden alan Ordu'ya yatırımlarımızla hizmetlerimizle projelerimizle ismine layık hale getirmek için çalıştık." dedi.

Ordu'ya son 17 yılda 21 milyar lirayı aşan yatırım yapıldığını söyleyen Erdoğan, eğitimde 3 bin 547 yeni derslik inşa edildiğini, bugün Ordu Üniversitesinin 21 bin öğrencisi, 734 akademisyeniyle bölgesinin yükselen yıldızı olduğunu ifade etti.

Yükseköğrenim öğrencileri için 3 bin 336 kişi kapasiteli yurt binaları hizmete açtıklarını söyleyen Erdoğan, bir kaç yıla kadar merkezde bin kişi kapasiteli bir yurt binası daha açılacağını dile getirdi.

Ordu'ya, Ünye'ye, Fatsa'ya gençlik merkezleri, Altınordu'ya spor kompleksi, spor salonları, yüzme havuzları ve futbol sahaları kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, ''Seyirci kapasiteli stadyumumuzun yapımında sona geliyoruz. İnşallah önümüzdeki sezona yetiştireceğiz. Ordu'ya sporcu fabrikası, Altınordu'ya gençlik merkezi yapıyoruz. Her ikisinin de ihalesi bitiyor, yakında inşasına başlıyoruz." dedi.

Ordulu ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, yaşlılara, engellilere 2,2 milyar lira kaynak aktardıklarına değinen Erdoğan, sağlıkta 300'er yataklı Fatsa ve Ünye devlet hastanelerinin içinde bulunduğu 9'u hastane toplam 38 tesisi şehre kazandırdıklarını dile getiren Erdoğan, Ulubey ve Akkuş devlet hastanelerinin yapımının devam ettiğini kaydetti.

900 yataklı Ordu Şehir Hastanesi'nin ihale sürecinin sürdüğünü belirten Erdoğan, yapımına en kısa sürede başlanacağını müjdeledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesini ek binayla büyütmeyi planladıklarını, Gölköy'e 50 yataklı bir devlet hastanesi yapılacağını ve bunun da proje çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Ordu'da yaklaşık 5 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirten Erdoğan, imar barışıyla 103 bin Ordulu vatandaşın sıkıntısının çözüldüğüne, 14 tarihi eseri restore ettiklerini açıkladı.

Ulaşımda 50 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 102 kilometre ilave ederek 152 kilometreye çıkardıklarının altını çizen Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu.

"Durmak yok, yola devam. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolunuz varsa medenisiniz, yoksa yok. Ordu'nun zorlu coğrafyasını yaklaşık 40 kilometre uzunluğunda, kaç tane tünel açtık biliyor musunuz? 33 tünel açarak evelallah yolları kolay kıldık. Niye? Biz Ferhat'ız Ferhat, sizler Şirin, Şirin. Ferhat dağları delerek Şirin'e ulaşıyor, işte biz de dağları deldik Şirin'e ulaştık. Toplam maliyeti 2 katrilyon olan içinde 11 köprü ve 6 tünelin olduğu Ordu çevre yolunda 7 köprü, 2 tüp tüneli tamamladık. Durmuyoruz, çalışıyoruz, koşuyoruz. Ordulu böyle bir hükümeti, böyle bir iktidarı yalnız koyar mı? Biz size layık olmaya çalışıyoruz. Bu yolun kalan kısımlarını da inşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar bitiriyoruz. Dereleri aştık, dağları aştık ama şimdi dağları deliyoruz. Artık o korku dolu yolculukları inşallah minimize edelim diyoruz."


Geri Dön