20 / 04 / 2024

AB Group Holding Avrupa’ya açıldı!

AB Group Holding Avrupa’ya açıldı!

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün güçlü markası AB Grup Holding Yunanistan ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa’da önemli projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. 



AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “Türk inşaat sektörünün bilgi birikimi ve iş yapma becerisini Avrupa’ya taşıyoruz. Biz ülkemizin aydınlık yarınlarına sonsuz güveniyoruz. Son dönemde ülkemize döviz kazandıracak yurt dışı projelere ağırlık verdik” dedi.

AB Yaşam Evleri, Nişantaşı Bayrak Konakları, Eyüp Esenpark Evleri, Şirinevler Hürriyet Caddesi, Kocasinan 3 Evler, Beylikdüzü Beykent ve Göktürkevleri gibi birçok gayrimenkul projelerini hayata geçiren AB Grup Holding, Yunanistan ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa’da önemli projelere başladı. 

Yunanistan’ın Atina kentinde dev projelere imza atmaya başlayan AB Grup Holding, Atina’da süren Marina ve Yunanistan’ın Florina Bölgesi’ndeki 4 Megawatt’lık Enerji Santrali gibi projelere başladı. Yine Atina kent merkezinde 48 daireden meydana gelen iki lüks konut projesini hayata geçiren AB Grup Holding, Yunanistan’daki yatırımlarına devam eden yüzde yüzü Türk olan AB Group Holding Greece ile devam ediyor.

Ülkemize güveniyoruz

Yatırımları hakkında önemli açıklamalar yapan AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “AB Grup İstanbul başta olmak üzere ülkemizde konut projeleri bakımından sembol olmuş önemli gayrimenkul yatırımlarına imza atmış, köklü ve güçlü bir inşaat markasıdır. Sadece kendi arazileri üzerine projeler inşaa eden AB Grup olarak, ülkemizi de bir parçası olarak kabul ettiğimiz Avrupa’yı büyüme bölgemiz olarak kabul ettik. Avrupa’da yüzde yüzü Türk olan AB Group Greece ile büyüyeceğiz. Yunanistan başta olmak üzere İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde yatırımlarımıza hız kazandırdık. Amacımız Avrupa’da kazandığımız dövizi ülkemize kazandırmak ve ülkemizde gayrimenkul ve inşaat alanlarında yeni yatırımlarımıza hız vermek. AB Grup Holding olarak, ülkemizin aydınlık yarınlarına canı gönülden inanıyoruz” diye açıklamalar yaptı. 

“Erken seçim kararı hayırlı oldu”

Muhsin Bayrak, “Hükümetimizin erken seçim kararını da son derece doğru buluyorum. Alınan son derece hayırlı bir karardır. Seçimlerin hemen sonrasında en azından beş yıl için belirsizlik ortadan kalkmış ve herkes işine odaklanmış olacak. Böylece belirsizlikten kurtulan piyasalarda akış yoğunlaşacak. Türkiye inşaat sektörü bakımından hala büyük potansiyeller sunuyor. Doğru lokasyon ve fiyat politikasına sahip projelere her daim ihtiyaç olacak. Zira Türkiye’deki bina stoğu da yaşlı ve yenilenmeye ihtiyaç var” dedi. 

Avrupa’daki yatırım fırsatları

Muhsin Bayrak; Avrupa’daki yatırımlarımıza Yunanistan’dan başladık. Öncelikle 250 Bin Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Atina’daki lüks residence dairelerden meydana gelen konut projelerinin ve Atina Marina inşaatlarına başladık. Atina’daki residence dairelerin inşaatı tamamlandı ve satışına başlandı. Onu yine Yunanistan’ın Florina Bölgesi’ndeki 4 Magawatt’lık elektrik santrali projemiz takip etti. Önümüzdeki günlerde Yunanistan dışında İngiltere’de de lüks konut projelerimize hız vereceğiz. Londra’daki projelerde daire fiyatlarımız ise 250 Bin Pound’tan başlayacak. Yunanistan ve İngiltere’den elde ettiğimiz gelirle de Seyrantepe ve Basın Ekspres’teki sonbaharda başlamayı planladığımız projelerimizi finanse edeceğiz” dedi.

“Avrupa Türk inşaat devleri için bir büyüme alanı olabilir” diyen Muhsin Bayrak, “Yaşlı konut stoğunun yüksek olduğu Avrupa ülkelerinde kentsel dönüşüm ve renovasyon projeleri giderek hız kazanacak. Bu durum, artık ciddi tecrübeler kazanmış ve hacim olarak Avrupa’daki rakiplerine karşı ciddi üstünlükleri olan Türk inşaat sektörü için fırsatlar sunuyor” diye konuştu. 
 


Geri Dön