29 / 03 / 2024

Mevlüt Çavuşoğlu: Gazipaşa'yı Avrupa'ya açılan yeni bir kapı yapıyoruz!

Mevlüt Çavuşoğlu: Gazipaşa'yı Avrupa'ya açılan yeni bir kapı yapıyoruz!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Antalya'mız turizmin başkentidir ama Gazipaşa'yı da havaalanıyla, yat limanlarıyla, yollarla, otobanlarla Avrupa'ya açılan yeni bir kapı yapıyoruz." dedi...




AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Gazipaşa, Alanya ile beraber Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli turizm merkezi olacaktır" dedi.


Çavuşoğlu, Gazipaşa Belediye Başkan adayı Adil Çelik için belediye fuar alanında düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yönetenlerin ilçeyi yeni kurulmuş bir kasaba gibi yönetmeye çalıştıklarını öne sürerek, Gazipaşa'nın bunu hak etmediğini söyledi.


Gazipaşalıların hizmetin en iyisi hak ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Gazipaşa'yı dünya kenti yapmaya çalışıyoruz. Antalya'mız turizmin başkentidir ama Gazipaşa'yı da havaalanıyla, yat limanlarıyla, yollarla, otobanlarla Avrupa'ya açılan yeni bir kapı yapıyoruz. Gazipaşa Havaalanı'nın tarihini bir hatırlayınız. 7-8 sene önce havaalanında inekler otluyordu. 'Burası havaalanı olmaz, buraya uçaklar inmez' deniyordu. Bugün çok şükür Başbakanımızın desteğiyle arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarla Gazipaşa Havaalanı'na Avrupa'nın her yerinden uçaklar geliyor" diye konuştu.


Başbakanın iki defa Gazipaşa Havaalanı'na indiğini, son gelişinde de havaalanı pistinin 500 metre uzatılması için talimatını verdiğini anlatan Çavuşoğlu, "Bunları niçin yapıyoruz? Çünkü Gazipaşa, Alanya ile beraber Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli turizm merkezi olacaktır. Bunun için yapıyoruz" ifadesini kullandı.


Bunu yaparken tarımı ihmal etmediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, 30 yıllık rüyayı gerçekleştirerek Gökçelen Barajı'nı yaptıklarını, önümüzdeki yıl barajı bitireceklerini kaydetti.


Sadece baraj yapmadıklarını, sulama projelerini de başlattıklarını, borular döşendiğini dile getiren Çavuşoğlu, bu projeyi de Allah'ın izniyle en kısa sürede bitireceklerini söyledi.


"AK Parti hükümeti olarak Gazipaşa'da hayal edilemeyenleri ya da unutulmuş hayalleri gerçekleştirdik" diyen Çavuşoğlu, ilçenin yerel yönetimler anlamında "Fetret devri" yaşadığını savundu.


Çavuşoğlu, ilçenin uykuda olduğunu ifade ederek, "Daha iki projeyi yapamayanlar, Gazipaşa'ya hangi projeyi getirecek. Antalya'ya çivi çakamayanlar, Gazipaşa'nın yolunu bilmeyenler, yaylasından geçmeyenler, köylerini bilmeyenler Gazipaşa'ya hizmet getirebilir mi? O nedenle önümüzdeki seçimlere böyle bakacağız" diye konuştu.


Antalya'nın AB üyesi birçok ülkeden daha büyük bir il olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, Slovenya'nın nüfusunun Antalya'dan az, coğrafyasının da Antalya'nın yarısı kadar olduğunu belirtti.


Çavuşoğlu, "Antalya'yı yönetmek beceri ister, tecrübe ister, birikim ister ve hizmet etme aşkı ister. Derdi olmayanların Antalya'nın sorunlarıyla dertlenmesinin beklememesi gerekir" dedi.


- Menderes Türel


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel de Büyükşehir Belediye Yasası'nın TBMM'de yasalaştırmadan önce muhalefetin her zaman olduğu gibi hem Türkiye'de hem de Antalya'da serzenişlerde bulunduğunu söyledi.


Yasayı Meclis'te savunurken darp edilmeye çalışıldığını ifade eden Türel, şöyle konuştu:


"Bu yasayı çıkartmamızın bir tek nedeni vardı, o da şuydu; Antalya'nın 590 köyüne bugün İl Özel İdaresi 10 milyon lira ile yatırım götürüyorken, yasadan sonra bunun tam 10 misli, en az 100 milyon lira ile köylerimiz hizmete kavuşacak. Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Sizin derdinizi çözmek, bizim siyaset anlayışımızdır. Siyaseti oturduğu koltuktan yapmak isteyenlerin bu hoşuna gitmedi. Antalya'daki Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, 'Antalya'dan Gazipaşa'ya hizmet mi gidermiş' dedi. 'Gazipaşa'nın yolunu bile bilmem' dedi. Bunların hepsi kayıtlarda var. Akaydın şimdi 'Büyükşehir Yasası çıktı, ben de köylere gitmeye başladım' diyor. Şükürler olsun, hiç olmazsa bu yasa sayesinde köylerin yolunu öğrenmeye başladı."


Türel, seçim geldiği için Gazipaşa'nın, köylerin yollarını hatırlayanların "Gazipaşa'ya en iyi hizmeti biz yaparız" diyeceklerini anlatarak, "Gazipaşalı buna inanmaz. 30 Mart'ta da gerekeni yapacaktır. Gereken cevabı sandıkta verecektir" diye konuştu.


Türel, Gazipaşa'da ilçe ve büyükşehir belediyesinin el ele vermek suretiyle 30 Mart akşamı bambaşka bir sayfa açacağını kaydetti.


Konuşmaların ardından, katılımcılar el ele tutuşarak fotoğraf çektirdi.


AA


Geri Dön