19 / 04 / 2024

AB internet vergisi getirmeyi planlıyor!

AB internet vergisi getirmeyi planlıyor!

Avrupa Komisyonu'nun ekonomik işlerden sorumlu üyesi Paolo Gentiloni, küresel bir uzlaşma sağlanamasa bile AB'nin 'internet vergisi' getirmeyi planladığını söyledi.



İtalyan gazetesi La Stampa'ya konuşan Gentiloni, küresel çapta bir 'internet vergisi'nin en etkili çözüm olduğunu belirterek, "İlk görevim, OECD / G20 düzeyinde, yani küresel çapta bir internet vergisi getirmenin mümkün olup olmadığına bakmak" olduğunu söyledi. 
Komisyonun 2020 yılına kadar anlaşmaya varmayı hedeflediğini söyleyen İtalya eski başbakanı Gentiloni, "Ancak bu mümkün değilse, ilk işim bir internet vergisi önermek olacak. Beklemeye niyetimiz yok" dedi. 

Gentiloni ayrıca, üye devletlerin kurumlar vergisi ve enerji vergisi konusundaki çabalarını da gözden geçireceğini vurguladı. 

Sputniknews'de yer alan habere göre; Avrupa Merkez Bankası’nın para politikasını, Avrupa ekonomisindeki yavaşlamaya karşı koymaya yetmeyeceğini de sözlerine ekleyen Gentiloni, "Büyümeyi teşvik eden ekonomik ve bütçe politikalarına da ihtiyacımız var" dedi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön