25 / 04 / 2024

AB internet vergisi

AB internet vergisi

Avrupa Komisyonu'nun ekonomik işlerden sorumlu üyesi Paolo Gentiloni, küresel bir uzlaşma sağlanamasa bile AB'nin 'internet vergisi' getirmeyi planladığını söyledi.

Değerli konut vergisi için pişmanlıktan yararlanılabilir mi?

Pişmanlık uygulamasından faydalanılabilecek vergiler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, internet sitesinde bulunan “Vergilerde Pişmanlıkla Beyan Uygulaması Rehberi”nde açıklandı. Peki değerli konut vergisi için pişmanlıktan yararlanılabilir mi? İşte ayrıntılar...

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi mükellefleri ödemelerini internet sitelerinden online olarak yapabiliyor. İşte kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021...

Türk çeliğine set çeken AB’de fiyatlar artıyor!

Avrupa rulo çelik piyasası 2021’e daha yüksek fiyatlarla girdi. Türk çeliğine anti damping vergisi uygulama kararı veren AB’de yerli üretici talebi karşılamakta yetersiz kalınca fiyatlar yükselmeye başladı.

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere yüzde 7,6'ya varan oranda anti-damping vergisi uygulanması yönünde karar aldı. 

Emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul sahibi olan tüm vatandaşları ilgilendiren emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ile ilgili internet aramaları devam ediyor. Pek, emlak vergisi sorgulamaları nasıl yapılır? Emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

Karabağlar'da emlak vergisi internetten ödenebilecek!

İzmir Karabağlar Belediyesi, dijitalleşme atağını hızla sürdürüyor. Belediyenin internet adresi üzerinden emlak vergisi ödemeleri yapabiliyor.

Emlak vergisi ödemelerinde 'online' dönem!

Mesken ve iş yerlerine ait emlak vergisinin 2020 yılı 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs Pazar günü sona eriyor. Mükellefler emlak vergisi ödemelerini internet üzerinden yapabiliyor.

2020 emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödeme işlemleri her yıl iki taksit şeklinde, belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapabiliyorlar. Peki emlak vergisi ödeme ve sorgulama nasıl yapılır? Vergi borcu ne zaman ödenecek? İşte tüm merak edilenler...

Değerli Konut Vergisi sorgulama!

Değerli konut vergisi kapsamında değeri 5 milyon TL üzerindeki konutlar için vergi ödenecek. Vatandaşlar konutlarının değerini Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün internet sayfasından öğrenebiliyor. İşte Değerli Konut Vergisi sorgulama...

5 milyon liradan pahalı konutlara değerli konut vergisi!

Yeni vergi paketi ile değerli konut vergisinin getirilmesinden sonra Dijital Hizmet Vergisi ile ABD'li teknoloji gibi şirketlerinden yüzde 7.5 vergi alınacağı da duyuruldu. Dijital Hizmet Vergisi en çok internet üzerinden kazanç elde eden Google, Facebook ve Amazon gibi büyük şirketleri etkileyecek.

AB internet vergisi getirmeyi planlıyor!

Avrupa Komisyonu'nun ekonomik işlerden sorumlu üyesi Paolo Gentiloni, küresel bir uzlaşma sağlanamasa bile AB'nin 'internet vergisi' getirmeyi planladığını söyledi.

E devletten emlak vergisi ödeme!

Emlak vergisi, belediyeye gidilerek ödenebildiği gibi, internet üzerinden e belediye veya e devlet sistemi ile de ödenebiliyor. İşte e devletten emlak vergisi ödeme işlemleri..

Emlak vergisi sorgulama 2017!

Emlak vergisi borcunu sorgulamak veya ödemek isteyen mükellefler bu işlemi internet üzerinden çok kısa bir sürede gerçekleştirebiliyor. İşte adım adım emlak vergisi sorgulama 2017 işlemleri..

AB internet vergisi Haberi

AB internet vergisi

İtalyan gazetesi La Stampa'ya konuşan Gentiloni, küresel çapta bir 'internet vergisi'nin en etkili çözüm olduğunu belirterek, "İlk görevim, OECD / G20 düzeyinde, yani küresel çapta bir internet vergisi getirmenin mümkün olup olmadığına bakmak" olduğunu söyledi. 
Komisyonun 2020 yılına kadar anlaşmaya varmayı hedeflediğini söyleyen İtalya eski başbakanı Gentiloni, "Ancak bu mümkün değilse, ilk işim bir internet vergisi önermek olacak. Beklemeye niyetimiz yok" dedi. 

Gentiloni ayrıca, üye devletlerin kurumlar vergisi ve enerji vergisi konusundaki çabalarını da gözden geçireceğini vurguladı. 

Sputniknews'de yer alan habere göre; Avrupa Merkez Bankası’nın para politikasını, Avrupa ekonomisindeki yavaşlamaya karşı koymaya yetmeyeceğini de sözlerine ekleyen Gentiloni, "Büyümeyi teşvik eden ekonomik ve bütçe politikalarına da ihtiyacımız var"...