26 / 04 / 2024

E devletten emlak vergisi ödeme!

E devletten emlak vergisi ödeme!

Emlak vergisi, belediyeye gidilerek ödenebildiği gibi, internet üzerinden e belediye veya e devlet sistemi ile de ödenebiliyor. İşte e devletten emlak vergisi ödeme işlemleri..



Emlak vergisi 2017 yılı 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Vergi için 2. taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek. Vergi için her zaman beyanname verilmiyor. 


Taşınmaza sahip olunan sene içerisinde yıl sonuna kadar veriliyor. Örneğin 2017 yılı Mayıs ayında bir ev aldıysanız 31 Aralık 2017 tarihine kadar emlak vergisi beyannamesini vermek ile yükümlü oluyorsunuz. Vergi sorumluluğunuz ise 2018'de başlıyor.


Vergiyi gayrimenkul malikleri ödüyor. Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor.  Paylı mülkiyette ise malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Vergi borcu internet üzerinden e belediye veya e devlet sistemi ile ödenebiliyor. E belediyeden ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerin e-belediye sistemine giriş yapılıyor. 


Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaraları girilerek online bir şekilde emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.


E devletten emlak vergisi ödeme

E devletten emlak vergisi ödeme yapılabilmesi için de yine, e devlete kullanıcı girişinin T.C. kimlik numarası ile yapılması gerekiyor. Akabinde vergi sorgulama ve ödeme butonundan ödeme yapılabiliyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön