24 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme son günü!

Emlak vergisi ödeme son günü!

Gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye yapılması gereken emlak vergisi, iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte ilk taksitleri en son 31 Mayıs'ta ödenen emlak vergisi ödeme son günü...



Emlak vergisi ödeme son günü!

İki eşit halinde ödenebilen emlak vergileri, gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taksit ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan vergi takvimi içerisinde belirleniyor.


2013 yılı vergi takvimine göre ikinci taksitler için emlak vergisi ödeme son günü 2 Aralık olarak belirlendi. Ancak, kimi belediyelerde verginin son ödeme günü 30 Kasım olarak belirlendi. Buna göre, gayrimenkullerinizin bağlı olduğu belediyeye ödeme yapmanız için son 3 gününüz bulunuyor.


Emlak vergileri, konut, işyeri, bina ve arazi gibi gayrimenkul sahiplerinden alınıyor. Ancak kimi gayrimenkul sahipleri bu vergi ödemelerinden muaf tutuluyor.


200 metrekareyi geçmeyen tek bir kışlık meskene sahip ve bunun yanında bir yazlığı olmayan;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler, emlak vergisi ödemiyor.


İnternetten emlak vergisi ödeyebilmek için belediyelerin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Bugün hemen hemen tüm belediyelerin bu sistemi kullanması ile birlikte, henüz bu sisteme dahil olmayan belediyeler de bulunuyor.


Gayrimenkulünüzün bağlı olduğu belediyenin bu sisteme dahil olması durumunda, vergi ödemelerini belediyeye gitmeden internet üzerinden ödeyebiliyorsunuz.



E-belediye hizmeti sunan belediyeler nelerdir?
Emlak vergisinde daimi muaflıklar!



Geri Dön