26 / 04 / 2024

Değerli Konut Vergisi sorgulama!

Değerli Konut Vergisi sorgulama!

Değerli konut vergisi kapsamında değeri 5 milyon TL üzerindeki konutlar için vergi ödenecek. Vatandaşlar konutlarının değerini Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün internet sayfasından öğrenebiliyor. İşte Değerli Konut Vergisi sorgulama...



7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ''Değerli konut vergisi'' kapsamında değeri 5 milyon TL üzerindeki konutlar için vergi ödenecek. 

Değerli Konut Vergisi'ne tabi mesken nitelikli taşınmazlardan değeri 5 milyon TL ile 7,5 milyon TL arasında olanlar binde 3, 7,5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olanlar binde 6, 10 milyon TL'yi aşanlar da binde 10 oranında vergi alınacak. 

Vergiye tabi olan meskenler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde açıklanacak, ilgilisine de tebliğ edilecek. 

Değerli Konut Vergisi sorgulama!

Şu anda www.tasinmazdegerleme.tkgm.gov.tr sitesinde TC kimlik numarası girilerek bir değerleme varsa görülebiliyor. 

Vatandaşlar Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün internet sayfasında konutlarının değerini öğrenebiliyor. Vatandaşlar taşınmazın yer aldığı il, ilçe, parsel numarası gibi bilgileri girerek evlerinin 5 milyon lirayı aşıp aşmadığını ve vergi dilimine girip girmedikleriyle ilgili bilgi alabiliyor.

Tapu Genel Müdürlüğü, Değerli Konut Vergisi sorgulama sayfası açtı!

Değerli Konut Vergisi 20 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön