20 / 04 / 2024

Değerli Konut Vergisi'nden 100 bin konut etkilenecek!

Değerli Konut Vergisi'nden 100 bin konut etkilenecek!

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu paketten 6-7 milyar liralık gelir elde edilmesi bekleniyor. Meclis’e verilen teklife göre değeri 5 milyon TL’nin üzerinde olan mülklerden “Değerli Konut Vergisi” alınacak.



AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz tarafından atılan imza ile Meclis’e verilen teklifte bulunan değeri 5 milyon TL’nin üzerine çıkan mülklerden “Değerli Konut Vergisi” alınması düzenlemesinden yaklaşık 100 bin konutun etkilenecek. Bu konutların 80 bini ise İstanbul’da bulunuyor. Meclis’e sunulan teklif kapsamında yüksek gelirli kişilere vergi artışından ise yaklaşık 50 bin kişi etkilenecek.

100 BİN KIYMETLİ VERGİ

Teklif ile bina vergi değeri ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından değeri 5 milyon liranın üzerine çıkan konutlar için “değerli konut vergisi” alınacak. Edinilen bilgilere göre, kademeli olarak uygulanacak vergi, yaklaşık 100 bin konutu kapsıyor. Bu konutların yaklaşık 80 bini de İstanbul’da bulunuyor. Teklifte, değeri 5 milyon lira ile 7.5 milyon lira arasında değişen konutlardan yıllık binde 3; 7.5 ile 10 milyon lira arasında bulunan konutlardan binde 6; 10 milyon liranın üzerindeki konutlardan da binde 10 vergi alınacak.

Teklife göre yüksek gelir elde edenlerin daha fazla vergi vermesi amaçlanıyor. Yaklaşık 50 bin kişinin yüksek gelirli olduğu ve bu vergiden etkileneceği kaydediliyor. Dijital vergiden sağlanacak gelirin ilk etapta 1 milyonu geçmeyeceği ifade edildi.

Yeni vergi paketi TBMM'ye sunuldu!

Değerli konut vergisinin detayları belli oluyor!


Geri Dön