24 / 04 / 2024

Değerli Konut Vergisi’nde üç aşamalı sistem!

Değerli Konut Vergisi’nde üç aşamalı sistem!

5 milyon TL'nin üzerinde değeri olan konutlardan alınacak Değerli Konut Vergisi için üç aşamalı bir vergilendirme sistemi düzenlendi. Vergi dilimleri 5-7.5 milyon lira arası, 7.5-10 milyon lira arası ve 10 milyon lira üstü olmak üzere üçe ayrıldı...



AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş yeni vergi paketine dair önemli açıklamalar yaptı. Muş vergi haberlerini verirken ‘hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.

Sözcü'nün haberinde Muş'un aktardıklarına göre, Değerli Konut Vergisi'nde vergi dilimi üçe bölündü. Buna göre konutunun değeri 5 milyon TL ila 7.5 milyon TL arasında olan vatandaşlar yılda yüzde 0.3, konutunun değeri 7.5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olan vatandaşlar yüzde 0.6, değeri 10 milyon TL üzerinde konutu olan vatandaşlar ise yılda yüzde 1 konut vergisi ödemesi kararlaştırıldı.

“Hayırlı uğurlu olsun diyorum”

Değerli Konut Vergisi’nde üç aşamalı sistem!

Mehmet Muş konuşmalarına şu şekilde devam etti:

“Kambiyo muameleleri vergi oranı binde 1’di bunun binde 2’ye çıkarılmasını teklif ediyoruz. Döviz hesaplarından elde edilecek olan faiz gelirlerine uygulanan stopaj oranı yüzde 15’ti bunun bir katına kadar artırılması ile alakalı Cumhurbaşkanı’na yetki verilmesini kanun teklifi içerisinde öngörmüş bulunmaktayız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.”


Geri Dön