26 / 04 / 2024

Tapu Genel Müdürlüğü, Değerli Konut Vergisi sorgulama sayfası açtı!

Tapu Genel Müdürlüğü, Değerli Konut Vergisi sorgulama sayfası açtı!

Konutlarının değeri 5 milyon TL olan vatandaşlar, belirli oranlarda vergi ödeyecek. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, internet sitesinde vatandaşların konutlarının değerlerini öğrenebilecekleri yeni bir sayfa açtı. 



Bütçe açığını kapatmayı amaçlayan hükümet vatandaşlara yepyeni vergiler getirdi. Sözcü'de yer alan habere göre, bunlardan biri de değerli konut vergisi. Buna göre değeri 5 milyon liranın üzerinde olan konutlardan Değerli Konut Vergisi alınacak.

Değerli Konut Vergisi'ne tabi mesken nitelikli taşınmazlardan değeri 5 milyon TL ile 7,5 milyon TL arasında olanlar binde 3, 7,5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olanlar binde 6, 10 milyon TL'yi aşanlar da binde 10 oranında vergilendirilecek.

İstisna tutarını aşan mesken nitelikli taşınmazlar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde açıklanacak, ilgilisine de tebliğ edilecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne itiraz edilmeyen mesken nitelikli taşınmazın değeri de kesinleşecek. Süresinde yapılan itirazlar 15 gün içerisinde sonuçlandırılacak, kesinleşen değer aynı usulle ilan ve ilgilisine de tebliğ edilecek.

Tapu Genel Müdürlüğü, Değerli Konut Vergisi sorgulama sayfası açtı!

İNTERNET SİTESİNDE SORGULAMA SAYFASI


Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, internet sayfasında vatandaşların konutlarının değerini öğrenebilecekleri yeni bir sayfayı hizmete açtı. Buna göre vatandaşlar taşınmazın yer aldığı il, ilçe, parsel numarası gibi bilgileri girerek evlerinin 5 milyon lirayı aşıp aşmadığını ve vergi dilimine girip girmediklerini de öğrenebilecek.

 

Değerli konut vergisinde beyanname ne zaman verilecek?

Değerli konut vergisiyle ilgili tüm merak edilenler!


Geri Dön