24 / 04 / 2024

AB vatandaşları Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor!

AB vatandaşları Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor!

Avrupa Birliği (AB) vatandaşları veya şirketleri, Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor ve bu bölgelerdeki şirketlere finansal hizmet sağlayamıyor.



Avrupa Birliği (AB), Kırım ve Sivastopol'un yasa dışı ilhakından dolayı Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini bir sene uzatma kararı aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AB Konseyi, Rusya'nın Kırım ve Sivastopol'u yasa dışı ilhakı sebebiyle AB'nin uygulamakta olduğu kısıtlayıcı tedbirlerin 23 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Buna göre, uzatılan yaptırımlarla birlikte AB vatandaşları ve şirketlerinin Kırım ve Sivastopol bölgelerindeki faaliyetleri sınırlandırılıyor.

Avrupa Birliği'ne Kırım ve Sivastopol'dan ürün ithalatına izin verilmiyor. Avrupa Birliği vatandaşları ya da şirketleri, Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor ve bu bölgelerdeki şirketlere finansal hizmet sağlayamıyor.

Rusya, Mart 2014 tarihinde Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni ve Sivastopol şehrini yasa dışı ilhak etmişti. Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylardan sonra AB, ABD ve bazı ülkeler, Rusya'ya yaptırım uygulamaya başladı.

Ruslar, gayrimenkul için Türkiye'ye akın edecek!


Geri Dön