19 / 04 / 2024

Ruslar, gayrimenkul için Türkiye'ye akın edecek!

Ruslar, gayrimenkul için Türkiye'ye akın edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle kapatılan sınırların yeniden açılmasıyla birlikte Rusların Türkiye'den konut almaya yeniden başlayacağı bildirildi.



Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle kapatılan sınırların yeniden açılmasıyla beraber Rusların Türkiye'den konut almaya yeniden başlayacağı belirtildi.

Moscow Sotheby's International Realty adlı gayrimenkul şirketinin yaptığı araştırmalara göre koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması sonrasında  Rusların Türkiye'deki konutlara ve diğer yapılara yönelik ilgisinde keskin bir artış görülebilir.

Sputniknews'te yer alan habere göre, koronavirüs sebebiyle Rus yatırımcıların ve sıradan alıcıların Türkiye'deki gayrimenkullere talebinin azaldığını dile getiren uzmanlar, "Temmuz ortasından itibaren sınırlar kademeli olarak açılmaya başlayacak ve Rusların Türkiye'ye seyahat etmesine ağustosta izin verilebilir. O andan itibaren Türkiye'yi gayrimenkul alıcısı akını bekliyor. Rusların Türk gayrimenkullerine ilgisinin yüksek olacağını beklemek için dayanaklarımız var" diye konuştu.

Uzmanlar, birçok ülkenin aksine Türk mevzuatına göre internet üzerinden gayrimenkul alınabileceğini ve Türkiye'de hesap açmadan gayrimenkul için ödeme yapılabileceğini belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu durum, yatırım ve şahsi kullanım amaçlı konut edinme imkanını oldukça kolaylaştırıyor. En yoğun talep, daha önce olduğu gibi İstanbul, Alanya ve Antalya'da görülecek."
 

Yabancıya konut satışında İranlılar zirvede!


Geri Dön