25 / 04 / 2024

türkiyeden gayrimenkul alan yabancılar

türkiyeden gayrimenkul alan yabancılar

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından uygulanan yaptırımların Rus yatırımlarındaki rotaya yansıyacağı belirtiliyor. RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Rusya'nın özellikle konut yatırımlarındaki yeni bölgelerinin İstanbul ve İzmir olacağını vurguladı. 

Rusların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı!

Ruslar, 2021'de Türkiye'den 5 bin 400 konut aldı. Bu veri ile Rusların Türkiye’de konut satın alan yabancılar arasında 3. sırada yer aldığı belirtildi.

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Ruslar, Türkiye'de konut avına çıktı!

Rusyalı yatırımcılar, Kovid-19 salgını sebebiyle yaşanan uçuş kısıtlamaları dolayısıyla erteledikleri yabancı emlak alım kararlarını hayata geçirmek için yeniden haretekete geçti.

Ruslar, konut için Türkiye'yi tercih ediyor!

Yalnızca Türkiye’de değil dünyanın pek çok bölgesinde ev fiyatları yükselmeye devam ediyor. Lüks ev fiyatlarındaki yükselişin sebebi olarak ise Ruslar işaret ediliyor. 2021'in başından beri Türkiye’den konut alan Ruslar; 9 milyar ruble harcarken, 2021’nin ilk çeyreğinde 938 konut satın aldı.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Ruslar Mart'ta Türkiye’de gayrimenkul alımlarında üçüncü sıraya yerleşti!

2020 yılının Mart ayında Türkiye’de en çok gayrimenkul satın alan yabancılar arasında Rusya vatandaşları ilk üç sırada yer aldı

Ruslar, gayrimenkul için Türkiye'ye akın edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle kapatılan sınırların yeniden açılmasıyla birlikte Rusların Türkiye'den konut almaya yeniden başlayacağı bildirildi.

Gayrimenkulde yeni hedef Fas, Cezayir, Afganistan, Gürcistan!

Gayrimenkul sektörü yabancıya konut satışında rotasını değiştirdi. Sektörün hedefinde artık Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Afganistan, Cezayir ve Fas gibi ülkeler var.

Çinli zenginler gayrimenkulde rotasını Türkiye’ye çevirdi!

Çin ekonomisindeki dalgalanma ve kaygan zemin şartlarının Çinli zenginleri yurtdışında gayrimenkul yatırımı yapmaya yönelttiğini söyleyen ERA Koordinatörü Mustafa Baygan, “Çinli yatırımcı Türkiye’de yatırım yapma eğiliminde. " dedi.

2004 yılında Türkiye, gayrimenkulde yabancıların gözdesi ülke olmuş!

2004 yılında Türkiye, gayrimenkulde yabancıların gözdesi ülke olmuş. Başa Yunanlılar ve Almanlar olmak üzere 64 ülkenin vatandaşı 2004 tarihine kadar 41 bin 683 adet mülk edinmiş ve gayrimenkul alan 3 yabancıdan biri Yunanlıymış.

Türkiye'den gayrimenkul alana uzun süreli vize verilecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ayyıldızlı Türk tapusuna yatırım yapan yabancılara uzun süreli vize verileceğini söyleyerek "Bu alanda cömert olmamız lazım" dedi. İngiliz ve Almanlar'ın formülünü uygulayacak...

Türsa Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Türsa Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Türlü tarafından kuruldu.

Tmm Tüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Tmm Tüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 10 milyon 575 bin TL sermaye bedeli ile Öztatlı Otomotiv Petrol Ürünleri tarafından kuruldu.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Land Tıme Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Land Tıme Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Murat Erkeçoğlu tarafından kuruldu.

Serkan Atalay İnşaat Taahhüt Otomotiv Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Tasarımı Limited Şirketi kuruldu!

Serkan Atalay İnşaat Taahhüt Otomotiv Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Tasarımı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Atalay tarafından kuruldu.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Türken Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türken Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Mert Doğan Türken tarafından kuruldu.

Soley Yapı İnşaat Taahhüt Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Soley Yapı İnşaat Taahhüt Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited ŞirketiSoley Yapı İnşaat Taahhüt Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ayman Albouchı tarafından kuruldu.

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Sevim ve Hacer Sevim Aşkın ortaklığında kuruldu.

Türkev Gayrimenkul Proje Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Türkev Gayrimenkul Proje Pazarlama Anonim Şirketi Küçükçekmece'de Ervanur Özçelik tarafından kuruldu.

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer’de Emirler Yatırım Gayrimenkul Limited Şirketi  ve Yapıteknik Dan.İnş.Oto.San.Mü.Taah ortaklığı tarafından kuruldu.

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2022 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,85 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

türkiyeden gayrimenkul alan yabancılar Haberi

türkiyeden gayrimenkul alan yabancılar

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından hem Rus şirketleri hem de Rus vatandaşları birçok yaptırımla karşılaştı. Bu çerçevede Rusların yurt dışında bulunan varlıklarına ve yatırımlarına ilişkin yaptırımların büyüklüğü de her geçen gün çoğalıyor. Özellikle Avrupa'daki ülkelerde oldukça fazla varlığa sahip Rus iş insanlarının bu yaptırımların karşılığında takip edeceği yol da netleşmedi. 

Rusya ve Türkiye arasında bulunan ticaret hacminin ve güçlü ekonomik ilişkilerin altını çizen Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaaslan, konuyla ilgili değerlendirmesinde kendileri için önem arz eden önceliğin barış olduğuna dikkat çekti. 

Son senelerde Türki ve Rusya'nın 100 binden fazla ortak evlilik yaptığını aktaran Karaaslan, savaş sebebiyle gelinen noktada kimsenin mutlu olmadığına da vurgu yaptı. 

 

Batı'nın Rusya'ya yönelik hayata geçirdiği yaptırımların ardından Türkiye'de farklı bir harekete neden...