25 / 04 / 2024

Rusların konuttaki yeni rotası İstanbul ve İzmir!

Rusların konuttaki yeni rotası İstanbul ve İzmir!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından uygulanan yaptırımların Rus yatırımlarındaki rotaya yansıyacağı belirtiliyor. RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Rusya'nın özellikle konut yatırımlarındaki yeni bölgelerinin İstanbul ve İzmir olacağını vurguladı. 



Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından hem Rus şirketleri hem de Rus vatandaşları birçok yaptırımla karşılaştı. Bu çerçevede Rusların yurt dışında bulunan varlıklarına ve yatırımlarına ilişkin yaptırımların büyüklüğü de her geçen gün çoğalıyor. Özellikle Avrupa'daki ülkelerde oldukça fazla varlığa sahip Rus iş insanlarının bu yaptırımların karşılığında takip edeceği yol da netleşmedi. 

Rusların konuttaki yeni rotası İstanbul ve İzmir!

Rusya ve Türkiye arasında bulunan ticaret hacminin ve güçlü ekonomik ilişkilerin altını çizen Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaaslan, konuyla ilgili değerlendirmesinde kendileri için önem arz eden önceliğin barış olduğuna dikkat çekti. 

Son senelerde Türki ve Rusya'nın 100 binden fazla ortak evlilik yaptığını aktaran Karaaslan, savaş sebebiyle gelinen noktada kimsenin mutlu olmadığına da vurgu yaptı. 

 


Geri Dön