29 / 03 / 2024

rusların türkiyedeki konut yatırımları

rusların türkiyedeki konut yatırımları

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...

Ruslar İstanbul'a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Yaptırımlar sebebiyle varlıkları için güvenli liman arayışına giren zengin Ruslar, İstanbul ve Dubai'deki gayrimenkullere yöneldi. Sektörün önde gelen isimleri, para transferlerinde altın, nakit ve kripto para kullanımlarının altını çizdi...

Rusların konuttaki yeni rotası İstanbul ve İzmir!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından uygulanan yaptırımların Rus yatırımlarındaki rotaya yansıyacağı belirtiliyor. RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Rusya'nın özellikle konut yatırımlarındaki yeni bölgelerinin İstanbul ve İzmir olacağını vurguladı. 

Rusya-Ukrayna savaşı gayrimenkulde tercih edilen ülkeleri değiştirecek!

Uygulanan yaptırımlar sebebiyle yurt dışında gayrimenkul satın almak isteyen Rusların sayısının yükselirken, Rus vatandaşların gayrimenkul alımlarında yeni pazarları tercih etmek zorunda olacağına dikkat çekildi.

Rusların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı!

Ruslar, 2021'de Türkiye'den 5 bin 400 konut aldı. Bu veri ile Rusların Türkiye’de konut satın alan yabancılar arasında 3. sırada yer aldığı belirtildi.

Ruslar, Türkiye'de konut avına çıktı!

Rusyalı yatırımcılar, Kovid-19 salgını sebebiyle yaşanan uçuş kısıtlamaları dolayısıyla erteledikleri yabancı emlak alım kararlarını hayata geçirmek için yeniden haretekete geçti.

Ruslar, konut için Türkiye'yi tercih ediyor!

Yalnızca Türkiye’de değil dünyanın pek çok bölgesinde ev fiyatları yükselmeye devam ediyor. Lüks ev fiyatlarındaki yükselişin sebebi olarak ise Ruslar işaret ediliyor. 2021'in başından beri Türkiye’den konut alan Ruslar; 9 milyar ruble harcarken, 2021’nin ilk çeyreğinde 938 konut satın aldı.

60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi!

İlçede hayata geçireceği projelerini tek tek açıklayan Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Esenler Belediye Başkan adayı Mehmet Tevfik Göksu, 60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi verdi. 

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul'da 1.5 milyon konutun da riskli olduğunu ve 600 bin konutun bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Ev kiralamak çileye dönüştü! 

Son dönemlerde konut sıkıntısı hemen hemen her ülkenin ortak sorunu haline geldi. Konut sorunu yaşayan Almanya’da da ev kiralamak büyük çileye dönüştü. 

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.

rusların türkiyedeki konut yatırımları Haberi

rusların türkiyedeki konut yatırımları

ABD’nin köklü gazeteleri arasında yer alan Wall Street Journal, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlamasıyla, Batı tarafından uygulanan yaptırımlar sebebiyle zor duruma düşen Rus zenginlerin yönlerini Türkiye'ye çevirdiğine dikkat çekti. 

Wall Street Journal, konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye'nin süper yatlarını ülke kıyılarında bulunduran oligarklar, Moskova'dan nakit paralarla kaçan muhalifler ve üst düzey statülü çalışanlar için cennet durumuna geldiğini belirtti.

Peki Wall Street Journal, konuyla ilgili açıklamasında nelere değindi? Rusların Türkiye'den gayrimenkul alımları arttı mı? İşte ayrıntılar...

 

Açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başladığı Şubat'tan bu güne binlerce Rus vatandaşının Türkiye'ye gittiğine vurgu yapılırken, Rusya'dan kaçan vatandaşların büyük kısmının İstanbul'u ya da Antalya'yı tercih ettiğinin altı çizildi. 

Wall Street Journal’a açıklamalarda bulunan Ruslar ve Türkler,  Rusya vatandaşlarının onları SWIFT ödeme sisteminden çıkaran Batı...