19 / 03 / 2024

Gayrimenkulde yeni hedef Fas, Cezayir, Afganistan, Gürcistan!

Gayrimenkulde yeni hedef Fas, Cezayir, Afganistan, Gürcistan!

Gayrimenkul sektörü yabancıya konut satışında rotasını değiştirdi. Sektörün hedefinde artık Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Afganistan, Cezayir ve Fas gibi ülkeler var.



Bugüne kadar Körfez bölgesine odaklanan gayrimenkul sektörü yabancıya satışta rotayı değiştirdi.  Sektörün hedefinde artık Fas, Cezayir, Afganistan, Gürcistan gibi ülkeler var. Vatan Gazetesi muhabirlerinden Meltem Kara'nın haberine göre; gayrimenkul sektörünün rota değiştirmesinin nedeni, bu yıl yavaşlayan yabancıya satışı yeniden canlandırmak. 


Yeni pazar belirlendi

CNR İstanbul Emlak Zirvesi ve Fuarı, CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından 23-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Fuara katılan firmalar, açılmak istediği yeni pazarları belirledi. CNR Emlak Fuarı, Rusya, İran, BAE, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere 50’nin üzerinde ülkeden yatırımcıları ağırlayacak. Fuarın bu yılki yeni pazarları ise Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Afganistan, Cezayir ve Fas olarak belirlendi


Yeni pazarların katılımcıların tercihine göre belirlendiğini söyleyen CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, "Fuar başlamadan önce katılımcılarımıza hangi bölgelere açılmak istediklerine dair sorular soruyoruz. Körfez ülkeleri ve Rusya odak noktaları olsa da Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Afganistan, Cezayir ve Fas gibi ülkelere de açılmak istiyorlar" dedi. 

 

Gayrimenkulde yeni hedef Fas, Cezayir, Afganistan, Gürcistan!

 


Yabancı yatırımcıların şu anda bekle-gör politikası izlediğini belirten REIDIN Türkiye Ülke Müdürü Kerim Alain Bertrand, "Yabancılar tekrardan Türkiye’ye ilgi gösterecektir. Küresel likiditenin azaldığı bir ortamda Türkiye’ye yatırım akışının azalması da çok normal. Türkiye’de yaşanan bölgesel olumsuzluklar, ülke cazibesini bir miktar olumsuz etkilese de yabancı yatırımcılar ‘bekle-gör’ politikasıyla toz bulutu dağıldıktan sonra ilgi göstermeye devam edecektir" açıklamasında bulundu. 

 

Gayrimenkulde yeni hedef Fas, Cezayir, Afganistan, Gürcistan!


Fuarda neler var?

1- CNR Emlak Fuarı bu yıl 23-26 Kasım tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy’de yapılacak. 
2- Birçok projeyi aynı çatı altında buluşturacak fuara 25 bin ziyaretçi bekleniyor.
3- 23 Kasım'da düzenlenecek zirvede 30’un üzerinde konuşmacı olacak. "Keynote konuşmacısı" da yeşil binalar üzerine 14 kitap yazan "God Father of Green" (Yeşilin Babası) lakaplı Jerry Yudelson olacak.    
4- Zirvede; dünyada ve Türkiye’de emlak sektörü geleceği, Türkiye nasıl yatırım çeker?, Yabancı yatırımcı ne istiyor?, gibi konu başlıkları ele alınacak.  

 


Birden fazla gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilecek mi?

  

 


Geri Dön