29 / 03 / 2024

ABD gaz ihracatına başlıyor!

ABD gaz ihracatına başlıyor!

Bakanlık, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Sempra Energy'ye bağlı Cameron LNG adlı şirkete günlük 51 milyon metreküp ve Carib Energy adlı şirkete günlük 1.2 milyon metreküp gaz ihraç etme yetkisi verildiğini duyurdu...



ABD Enerji Bakanlığı, iki şirketin sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihraç etmek için yaptıkları proje başvurularının onaylandığını açıkladı.


Bakanlık, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Sempra Energy'ye bağlı Cameron LNG adlı şirkete günlük 51 milyon metreküp ve Carib Energy adlı şirkete günlük 1.2 milyon metreküp gaz ihraç etme yetkisi verildiğini duyurdu.


Sempra Energy Louisiana'da, Carib Energy Florida'da kurulacak LNG terminallerini tamamlandıktan sonra dış piyasalara 20 yıl süre ile gaz ihraç edebilecek.


Sempra Energy üst yöneticisi Debra L. Reed, yaptığı açıklamada, projenin bir dönüm noktası olduğunu belirterek, ABD'nin Avrupa ve Asya'daki ticari ortaklarına gaz satabileceğini ve Louisiana ekonomisine uzun yıllar fayda sağlayabileceğini söyledi.


Enerji Bakanlığından alınan izinle Carib Energy, Karayipler'de, Orta ve Güney Amerika'da istediği ülkeye LNG ihraç edebilecek.


Böylece Enerji Bakanlığı 2012'den beri ilk defa LNG ihracatı için yetki vermiş oldu. Cheniere Enerji tarafından Louisiana'da işletilen Sabine Pass adlı LNG terminali, 2012'de Bakanlıktan en son onay alan projeydi.



ABD'DE KAYA GAZI DEVRİMİ


ABD, 2008'deki kaya gazı devriminden sonra iç piyasasında tükettiğinden daha fazla gaz üretirken, yabancı ülkelere enerji bağımlılığını önemli derecede azalttı.


ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) verilerine göre, Amerika'nın gaz üretim miktarı 2014 itibariyle günlük 2237 milyon metreküpe ulaştı.


ABD'li şirketler, serbest ticaret anlaşması olan ülkelere LNG ihraç edebilirken, serbest ticaret anlaşması olmayan ülkelere LNG ihraç edebilmek için Enerji Bakanlığının ihracatın "kamu yararına uygun" olarak onaylaması gerekiyor.



Sabah 





Geri Dön